Zvezda nudi čak 1,3 miliona evra za klinca iz Vojvodine, ali on hoće samo u Nemačku 1Foto:Nenad Mihajlovic

Šampion ozbiljno zagrizao za supertalentovanog napadača novosadskog kluba.

Mediji čak tvrde da je Crvena zvezda spremna da isplati velikih 1.300.000 evra za Jovana Miloševića, koji je pažnju njenih i stranih klupskih skauta skrenuo kao najbolji strelac reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina, ovog leta.

Logično bi bilo da skupi koju sezonu u seniorskom timu Vojvodine, posle samo 66 minuta odigranih ove sezone, ali sva je prilika da će po isteku važećeg ugovora, sledećg, juna otići ne samo sa „Karađorđa“ nego i iz Superlige i države.

„Ono što smo mi iz struke uradili čim smo ušli u klub, jeste da smo pratili naše igrače na Evropskom prvenstvu i da smo po povratku odmah priključili Milana Majstorovića i Jovana Miloševića prvom timu. Majstorovića smo prodali veoma brzo za ogroman novac i to je bila ponuda koja se ne odbija. Sa Jovanom smo postupili tako što smo pažljivo dozirali minutažu zbog njegovog uzrasta kroz treninge i prijateljske utakmice, a ujedno pregovarali oko novog ugovora i nastavka saradnje.

Prvo što nam je rečeno i od strane njega i njegovog agenta bilo je da im je prva želja inostranstvo i da nisu zainteresovani za ostanak u Superligi Srbije. Takođe, rečeno nam je da o novom ugovoru možemo da pregovaramo tek kada prođe letnji prelazni rok. Mi smo bili uporni u pregovorima, a ujedno smo se bavili njegovim razvojem kao da ostaje u Vojvodini. Odigrao je neke prijateljske utakmice u Sloveniji i debitovao je već na prvoj utakmici u prvenstvu protiv Napretka, gde je odigrao 30 minuta sa svojih 17 godina…

Mi smo ponudili ozbiljan finansijski ugovor, koji nijedan 17-godišnjak ne bi mogao da odbije u srpskom fudbalu. Tada smo saznali da nisu bitne ni finansije, jer je Miloševićeva želja i dalje bila da ode u Nemačku, i da se ta ideja nije promenila od marta. Kada smo ušli u klub došli smo pred svršen čin, ali se i dalje ne predajemo i mislim da je za Jovana Miloševića najbolje da ostane u Vojvodini i da odavde ode kao razvijen igrač kao što su otišle naše najveće zvezde – Krasić, Jovanović, Kačar, Tadić i mnogi drugi.

Vojvodina ga je dovela iz manje sredine i pružila mu sve uslove i da postane reprezentativac i da se razvija u pravom smeru i klub je zaslužio da Milošević potpiše novi ugovor. Osim Štutgarta, Vojvodina ima još dve ponude za Miloševića, klub će razmotriti sve opcije, ali je naša prva želja i dalje da Jovan ostane sa nama“, naširoko je objasnio situaciju sa ozbiljno talentovanim cenatrforom novi sportski direktor Milan Jovanović, ne otkrivajući da i Crvena stoji u redu kupaca.

Inače, do medija je dospela i informacija o konkretnom predlogu šampiona Srbije da za Miloševića da 600.000 evra i u suprotnom smeru pošalje svog špica Petra Stanića, čija je procenjena tržišna vrednost 700.000 evra, čime se dolazi do potencijalne vrednosti eventualnog transfera od 1.300.000 u pomenutoj valuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari