Zvezda pobedila Unikahu 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Unikahu sa 80:76 u 24. kolu Evrolige i tako sa skorom 10 pobeda i 14 poraza ostali u borbi za osmo mesto koje vodi u plef-of.

Trenutno se na tom mestu nalazi ekipa Makabija sa 12 pobeda i 12 poraza, a do kraja regularnog dela takmičenja ostalo je još šest kola.

Zvezda je večeras dobro „otvorila“ meč, pre svega kvalitetnim šutem za tri poena, a u prvom poluvremenu briljirao je Tejlor Ročesti sa 13 postignutih poena.

Unikaha je parirala koliko je mogla i gotovo uvek je bila u minimalnom deficitu, ali nijednom nije istinski ugrozila Zvezdinu prednost.

Uz Ročestog su se večeras posebno istakli i Feldin i Bjelica u ofanzivnom smislu, a ni odbrana im nije bila ništa slabija.

Istina, gostima nije igrao najbolji igrač Nemanja Nedović, a njegovo odustsvo se najbolje videlo u samoj kreaciji napada Andalužana.

Spor protok lope i šutevi u poslednjim sekundama sa velikih daljina „mučili“ su goste u prvom poluvremenu, a ni trojke im nisu bile glavni adut u igri, pa je trener Đoan Plaza pokušao da unutrašnjom igrom stigne do pobede večeras, no Zvezdini centri su dobro odgovorili na taj izazov i maksimalno sprečili Ogustina i Šermandinija da postižu lake poene u srcu reketa domaće ekipe.

U narednom kolu, za nedelju dana, srpski šampion će na megdan Barseloni, a ako taj meč izabranici Dušana Alimpijevića reše u svoju korist, moći će i da ozbiljno razmišljaju o plasmanu u plje-of.

Ipak, za takav uspeh će im biti potrebni i porazi glavnih konkurenata za osmo mesto, pre svih Makabija i Baskonije, a ni raspored im ne ide „na ruku“, no ne bi bio prvi put da Zvezda napravi u Evroligi pravo čudo i plasira se u završnu rundu takmičenja pored takvih giganata kao što su Barselona, Unikaha, Armani ili „ponos Izraela“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari