Zvezda slavila protiv Mladosti u Lučanima 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kao gosti Mladost u Lučanima rezultatom 2:1 u trećem kolu Superlige Srbije. Strelci za šampiona Srbije bili su Milan Pavkov i Stefan Mitrović, dok je utešni gol za domaću ekipu bio delo Nikole Lekovića.

Zvezda je apsolutno kontrolisala ritam utakmice i potpuno zasluženo došla do tri boda.

Poveli su izabranici Dejana Stankovića nakon jedne greške poslednje linije Mladosti, a Milanu Pavkovu nije bilo teško da loptu plasira u mrežu Miloša Ostojića.

Do poluvremena nije bilo većih prilika, ali je zato u drugom delu meča bilo mnogo više uzbuđenja.

Tri velike prilike za Zvezdu su propustili Katai, Mitrović i Ivanić u prvom delu drugog poluvremena, da bi jedan centrašut Kataija Mitrović pretvorio u pogodak.

Do kraja susreta je Leković pogodio nakon gužve u šesnaestercu Milana Borjana, ali je Zvezda rutinski sačuvala prednost i na taj način se osamila na čelu tabele.

Trener Zvezde Dejan Stanković je rekao posle utakmice da je ovo bilo jedno teško gostovanje protiv jedne motivisane ekipe koja je igrala u svom prepoznatljivom stilu.

“Mislim da smo ostali strpljivi i skoncentrisani i to je važno jer će svaka utakmica u šampionatu biti ovakva. Da se reagovalo bolje, mogli smo da prođemo i bez primljenog gola. Naš cilj će uvek biti borba za tri boda i moramo da uđemo u svaku utakmicu čvrsto kako bismo odgovorili na pritisak protivnika. Tako se stiže do pobede”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari