Zvezda slavila u 157. "večitom" derbiju (VIDEO) 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan u 157. „večitom“ derbiju 2:1 i šest kola pre kraja sezone stigli do ubedljivih devet bodova prednosti na tabeli.

Meč je odlučen već u prvom poluvremenu kada je u razmaku od samo par minuta Zvezda preko Nemanje Radonjića i Aleksandra Pešića dva puta matirala golmana gostujućeg tima Vladimira Stojkovića, a onda je uglavnom iz kontri vrebala priliku da povisi vođstvo u najvažnoj utakmici u domaćem šampionatu.

Partizan je odigrao bledunjavo, stvorivši iz igre samo dve izgledne prilike za gol, obe preko napadača Ognjena Ožegovića, ali je mreža Milana Borjana do poslednjeg minuta utakmice mirovala.

Prvu priliku večeras stvorili su Zvezdini fudbaleri, ali je Slavoljub Srnić loše šutirao glavom sa visine penala.

Nedugo zatim Pešić je dobio jednu loptu od Bena, proigrao Nemanju Radonjića na suprotnoj strani terena, koji je šutem „iz kolena“ gađao i pogodio dalji ugao gola Vladimira Stojkovića, te se lopta od stative odbila u mrežu šampiona Srbije.

Već u narednom napadu Ben je sjajno povukao kontru, „izbacio“ pasom Aleksandra Pešiča, a ovom nije bilo teško da lobuje istrčalog Stojkovića, za 2:0 za pravi delirijum na stadionu.

U drugom poluvremenu Partizan je zaigrao bolje i sem prilika Ognjena Ožegovića imao šansu da dođe do gola i iz slobodnog udarca, ali je šut Zorana Tošića fenomenalno zaustavio Milan Borjan u 86. minutu meča.

Izabranici Miroslava Đukića su i dalje napadali i u poslednjem minutu nadoknade drugog poluvremena došli do penala i prilike da postignu utešni pogodak na meču.

Zoran Tošić je dobro izveo slobodan udarac, Milan Borjan loptu jedva odbio do prečke, a u natrčavanju Damijan Le Talek je gurnuo sa leđa Ognjena Ožegovića i glavni arbitar na meču, Danilo Grujić, je pokazao na jedanaesterac.

Najstrožu kaznu je lako realizovao Ožegović, a onda je došlo do opšteg guranja u petercu Zvezde zbog kog su crvene kartone dobili MIčel Donald i Sejduba Suma.

To je ujedno bio i poslednji detalj, pošto je ubrzo nakon toga označen i kraj utakmice.

Tuče i neredi navijača

Uoči same utakmice u drugom delu Autokomande, iz pravca Tabanovačke ulice, viđen je pravi stampedo navijača. Više od 100 ljudi učestvovalo je u opštoj tuči. Policija je uletela sa pendrecima i huligani su se razbežali ka okolnim ulicama.

http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=47ehP9yuh6Q

U toku same utakmice između Crvene zvezde i Partizana viđeni su neredi na zapadnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“.

Nastala je gužva kada su navijači Zvezde krenuli sa juga ka zapadu, a sa sobom su nosili crveno-beli balon koji su ubacili u svečanu ložu.

Kako je javio reporter B92, balon je ubrzo izbačen iz lože i krenuo da leti ka jugu. Tada su usledili veći nemiri, pošto su navijači crno-belih boja krenuli da razvaljuju ogradu.

Brzom reakcijom Žandarmerije sprečen je teži incident i napravljena velika „tampon“ zona izmedju zapada i juga, a pristalice crno-belih odatle prebačene na jug.

Utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari