Sva četiri srpska predstavnika u regionalnoj košarkaškoj ligi ovog vikenda su u okviru 19. kola ubeležila trijumfe, a čini se da je najvažnija pobeda Crvene zvezde u Hercegovini, protiv domaćeg Širokog (76:85). Jedanaesti ovosezonski uspeh izabranike Dragana Šakote znatno je približio vodećem četvercu (trenutno su šesti), a naruku su im išli i rezultati utakmica direktnih rivala za mesto koje vodi na fajnal for, kao i u ULEB Kup jer je od Budućnosti bolji bio FMP, a Zadar je, na veliko iznenađenje, poražen u Jazinama od Heliosa.

Sva četiri srpska predstavnika u regionalnoj košarkaškoj ligi ovog vikenda su u okviru 19. kola ubeležila trijumfe, a čini se da je najvažnija pobeda Crvene zvezde u Hercegovini, protiv domaćeg Širokog (76:85). Jedanaesti ovosezonski uspeh izabranike Dragana Šakote znatno je približio vodećem četvercu (trenutno su šesti), a naruku su im išli i rezultati utakmica direktnih rivala za mesto koje vodi na fajnal for, kao i u ULEB Kup jer je od Budućnosti bolji bio FMP, a Zadar je, na veliko iznenađenje, poražen u Jazinama od Heliosa. Crvena zvezda uspela je i četvrtu sezonu zaredom da ostane neporažena u Širokom Brijegu, a Beograđani su dobro počeli meč, poveli 14:9, ali su domaći uspeli da preokrenu rezultat, pa su na veliki odmor otišli sa tri poena viška – 48:45. Ipak, svesni težine situacije u kojoj se nalaze, crveno-beli su se brzo probudili, zaigrali bolje u poslednjoj četvrtini i na kraju zasluženo slavili.

Rezultati 19. kola:

Cibona – Bosna 96:91, Hemofarm – Olimpija 78:76, Zadar – Helios 83:85, Široki – Crvena zvezda 76:85, Partizan – Split 111: 81, Budućnost – FMP 81:85, Slovan – Zagreb 77:90.

TABELA: Cibona 15-4, Partizan 14-5, Hemofarm 14-5, FMP 14-5, Budućnost 12-7, Crvena zvezda 11-8, Zadar 11-8, Helios 9-10, Olimpija 8-11, Zagreb 7-12, Bosna 7-12, Široki 7-12, Split 2-17, Slovan 2-17.

PAROVI 20. KOLA (3. i 4. februar): Bosna – Zagreb, FMP – Slovan, Split – Budućnost, Crvena zvezda – Partizan, Helios – Široki, Olimpija – Zadar, Cibona – Hemofarm

– Očekivali smo tešku utakmicu, ali ne ovako kvalitetnu partiju domaćina. Mogli smo mnogo bolje da odigramo u odbrani, ali se naša agresivnost u napadu isplatila i donela prevagu na kraju – istakao je strateg Zvezde Dragan Šakota posle meča.
Crveno – belima sada predstoji jako teška nedelja, s obzirom na to da ih već u utorak očekuje prvi meč osmine finala ULEB Kupa sa Himkijem (u praznom Pioniru), dok se u nedelju u okviru 20. kola NLB lige sastaju sa večitim rivalom Partizanom, koji je ove subote rutinski i ubedljivo savladao ekipu Splita (111:81). Nejaki gosti ni u jednom momentu nisu uspeli da priprete daleko boljem rivalu, a trener domaćih Duško Vujošević pružio je šansu svim košarkašima, što je dobro došlo za razigravanje tima pred jedan od najvažnijih mečeva u sezoni, evroligaški duel sa Unikahom, koji je na programu u četvrtak. Crno – belima ovo je bio 14. trijumf u sezoni, a i dalje suvereno drže drugo mesto na tabeli, iza zagrebačke Cibone. Trećeplasirani Hemofarm je u 19. kolu NLB lige bio bolji od Olimpije (78:76), dok se četvrtoplasirani FMP sa gostovanja u Podgorici vratio „punih džepova“ (81:85). „Farmaceuti“ u narednom kolu gostuju lideru prvenstva Ciboni, dok „panteri“ u Železniku dočekuju fenjeraša Slovan. Inače, utakmice 20. kola igraju se 3. i 4. februara, sa izuzetkom meča Bosna – Zagreb, koji se igra drugog februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari