Zvezda traži konačnu odluku o neodigranoj utakmici: Narušena je regularnost lige 1Foto: STARSPORT

Košarkaški klub Crvena zvezda podsetio je danas da je prošlo mesec dana od neodigrane utakmice 13. kola ABA lige u Podgorici i upitao Predsedništvo regionalnog takmičenja kada će biti doneta konačna odluka.

Zvezda je u saopštenju istakla i da se time što još nije doneta konačna odluka „ozbiljno dovodi u pitanje dalja regularnost ABA lige“.

Klub sa Malog Kalemegdana je naveo da je ABA liga u međuvremenu kompromitovana brojnim događajima na koje Zvezda nije mogla da utiče.

„O brojnim sumnjama o neregularnostima, raznoraznim ‘aranžmanima’ sa kojima su povezana razna službena lica, priča se da postoje i pojedini materijalni dokazi, čak i snimci? Možda će bolji odgovor dati Europol koji je već počeo da raščišćava stanje u košarci u pojedinim okolnim zemljama, a veliko interesovanje je izrazio i prema pojedinim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi“, navela je Zvezda.

Klub je podsetio da i dalje niko ne zna šta se dešava nakon uslovne kazne disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića i odluke žalbenog veća i preinačenja uslovne kazne.

Zvezda je podsetila i da je Žalbeno veće u svojoj odluci, u odsustvu direktora i sportskog direktora ABA lige, usmerilo konačnu odluku ka Predsedništvu ABA lige.

„Zato postavljamo pitanje – kada će biti doneta konačna odluka jedinog merodavnog tela Predsedništva ABA lige, koje i dalje nije odgovorilo našem klubu na zahtev od 27. decembra o odlaganju utakmice“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, time bi se stvorili uslovi za potpuno regularnu završnicu ABA lige, koja je, navodi se, „ćutanjem Predsedništva lige ozbiljno narušena i čime je otvoren prostor za dalja mešetarenja i brojne neregularnosti“.

„Nije tajna da je naša odluka da ne putujemo u Podgoricu u trenucima kada smo dobili procenu da je boravak Zvezde sve samo ne bezbedan, izazvao brojne polemike. Na našu žalost, sva dešavanja u prethodnih mesec dana, pokazuju da je naša odluka, koliko god teška bila, potpuno ispravna“, navodi se.

Zvezda je navela i da je tada klubu bezbednost garantovao direktor policije Veselin Veljović čiji su saradnici Zoran Lazović i Duško Golubović, kako se dodaje, „isti oni koji su predvodili napad na delegaciju Zvezde aprila 2019. godine“.

„O kakvom licemerju se radi, govori i razgovor koji su juče objavili crnogorski mediji, u kome su glavni akteri upravo Golubović i Lazović. Tema razgovora je ista ona ona zbog koje Zvezda nije otputovala u Podgoricu. Iz razgovora se jasno vidi šta Golubović i Lazović poručuju ljudima koji danima protestuju u Crnoj Gori, a takođe se može čuti i da je direktor Veljović koji je Zvezdi garantovao bezbednost u Crnoj Gori, novogodišnje praznike proveo na Kopaoniku“, navela je Zvezda.

Zvezda je na kraju pozvala Predsedništvo lige da se najzad sastane i hitno donese odluku o neregistrovanoj utakmici 13. kola ABA lige, odnosno da odredi novi termin odigravanja tog meča.

„Kako bi se celo takmičenje uvelo u legalne okvire i smanjio prostor za mahinacije, brojne spekulacije i slobodno tumačenje tabele i plasmana u ABA ligi. Svako dalje odlaganje, ćutanje i nečinjene Predsedništva, značiće saučesništvo u daljim neregularnostima i propasti ABA lige – koja je podsećamo, liga svih klubova“, zaključila je Zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari