Zvezda traži odlaganje kazne 1

Crvena zvezda namerava da iskoristi pravo žalbe na prošlonedeljnu odluku Disciplinske komisije Evropske fudbalske federacije da u sledeće dve utakmice zatvori tribine stadiona “Rajko Mitić”, o čemu je obavestila odgovarajuće organe UEFA.

I u istom paketu zatražila odlaganje kazne izrečene zbog afirmativnog skandiranja bivšem komandantu Vojske Republike Srpske i haškom osuđeniku Ratku Mladiću, kao i zakrčenih stepenica na Severu, odnosno činjenice da su “delije” uprkos ranije izrečenoj uslovnoj sankciji krovne organizacije ponovo prešle njen nulti prag tolerancije za navijački rasizam, a klub iz LJutice Bogdana dozvolio da pomenuti prolazi budu neprohodni u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa litvanskom Suduvom.

Ako UEFA ostane pri svom stanovištu ili pak prolongira izjašnjavanje o argumentaciji crveno-belih, ekipa trenera Vladana Milojevića će već sledećeg utorka bez pomoći publike probati da napravi dobar rezultat na otvaranju plej-of dvomeča sa Salcburgom, a klub ostati bez dobre zarade od prodaje ulaznica.

Iako pravnom timu pomaže advokatska kancelarija Damjanović, s kojom je prošle sezone zajedničkim snagama izdejstvovano polovljenje slične kazne UEFA pred duel sa moskovskim CSKA, u LJutice Bogdana ne veruju u potpuno ukidanje sankcije. Smatraju realnijim njeno smanjivanje na jednu utakmicu zabrane prisustva gledalaca (protiv Austrijanaca), to jest povratak navijača na prvom domaćinskom nastupu u mogućoj grupnoj fazi LŠ ili već kaparisane Lige Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari