Zvezdu koš delio od brejka 1foto:euroleague.net

Gromki aplauz zaslužili su košarkaši Crvene zvezde za partiju u Moskvi. Tačno je da CSKA nije računao na Milutinova, Grigonisa i Šengeliju, ali su i crveno-belima nedostajali Cirbes, Vajt i Lazić. Samo jedan koš delio je pulene Dejana Radonjića da napokon brejknu Moskovljane (78:76).

Kalinićeva trojka uz zvuk sirene je uračunata, ali i da nije, čini se da Zvezda dugo nije bila tako ravnopravna i još bliža prvoj pobedi u prestonici Rusije.

Osmeh je sigurno veći kod Radonjića, nalik popularnom smajliju na smart telefonima, posle odličnih, možda i najboljih partija Kuzmića (14p, 7sk) i Voltersa (16p, 3as) od starta sezone, u slučaju centra Zvezde i u daleko dužem vremenskom periodu.

Zabolela je glava trenera Itudisa od obojice, a umalo i da mu se i zavrti usled vrlo dobrih minijatura Ivanovića (10p).

Na kraju je ostao priseban, dovoljno da zadovoljan proćaska sa Nebojšom Ilićem, svestan da su konačnu razliku napravili dominantni individualci Šved (16p, 5as) i Klajburn (18p).

Jedva je i CSKA prebacio 70 poena, postavši prvi tim kome je to uspelo od starta sezone, protiv Crvene zvezde.

Svesni svojih kvaliteta, uprkos umoru izraženom u činjenici da je u Moskvi Zvezda odigrala sedmi meč u poslednji 20 dana, crveno-beli su na početku zauzeli gard koji nisu spuštali do isteka 40. minuta. Prvi su na crtu rivalu izašli Dobrić i Kuzmić.

Sa uvodnih osam poena, popularni Šegi bio je incijator prvog osetnijeg vođstva (15:21).

Igrala je Zvezda timski u tim trenucima što je bilo izraženo u vidu šest asistencija; dobra saradnja sa Kuzmićem videla se i u tom periodu.

Iskuni centar iznenadio je i Fojtmana, u mah ubacio šest poena i tako upotpunio sliku u kojoj su bistri delovi bili i Holins (5p, 3as), Kalinić (11p, 5as), odnosno Ivanović.

Kreirao je Kalina sa niskog posta; na zicer dovodio Kuzmića, pritom je Zvezda gotovo sve vreme za tri šutirala oko 35 odsto. Sa takvim balansom nije ni čudilo što panike nije bilo čak i kada je CSKA u četvrtoj deonici prvi put preokrenuo i razliku povećao na sedam poena.

Viđena je tada simultanka Nejta Voltersa.

Evidentno sazreo kao plej, samopouzdanja ni nalik iz njegovog prvog mandata na Malom Kalemegdanu, Amerikanac je pravio razliku u igri jedan na jedan.

Na seriju domaćina, Zvezda je uzvratila sa devet vezanih poena; kada je Volters presekao jedan pas i Zvezdu ponovo doveo u prednost (69:71)  na 3:31, zamirisalo je na brejk.

Ipak, ono u čemu su bili dominantni gotovo svo vreme, Šved i Klajbur su individualnim sekvencama napravili novu rezultatsku distancu koja je održana i zbog nešto konfuznijih napada crveno-belih, bespotrebnog nećkanja Holinsa i neodlučnosti da li da napadne koš prodorom ili prosledi povratni pas.

Trojka Kalinića na kraju, uz zvuk sirene imala je i formu satisfakcije za prikazano u Moskvi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari