Zvezda već hladi šampanjac 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je već na startu plej-ofa Superlige Srbije izgleda rešila sve dileme po pitanju titule pobedom nad prvim pratiocem Radničkim – 3:0 (2:0).

Crveno-beli su sada prvom pratiocu pobegli na praktično nedostižnih sedam poena i sada već mogu da razmišljaju o kvalifikacijama za Ligu šampiona koje ih čekaju na leto.

Zvezda je od početka nametnula svoj ritam igre i naterala Radnički da više brine o svom nego o protivničkom golu. Inicijativa se isplatila već u 23. minutu kada je Kojašević iz Radničkog u svom kaznenom prostoru rukama gurnuo Jovančića. Iako je u vazduhu nekako “visilo” da li je zaista intenzitet starta bio za penal, sudija Novak Simović nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo napadač crveno-belih Ričmond Boaći koji je loptu poslao po sredini gola, dok se golman Ristić bacio u stranu (1:0).

Crveno-beli su prednost duplirali u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Marin je sjajno sa loptom uleteo u kazneni prostor, a golmanu Ristiću jedino je (pre)ostalo da ga sruši, tako da ovaj put nije bilo nikakve dileme da li je penal ili ne. Loptu je na belu tačku stavio Ben, a potom je bez poteškoća ubacio u mrežu (2:0).

Tek što je drugo poluvreme počelo, a na semaforu se ponovo promenio rezultat, već u 47. minutu. Ben je sjajno prošao po sredini iz polukontre, a Boaći je posle odličnog pasa postigao svoj drugi gol (3:0). Igra Nišlija potpuno je pala u drugom poluvremenu, verovatno kao posledica visokog vođstva domaćih još iz prvih 45. minuta.

Kako je vreme odmicalo, crveno-beli su sve više rutinski zadržavali loptu, čekaju kraj meča, prepuštajući protivniku sredinu terena, a bez sopstvenih ambicija da napadnu. Navijačima na tribinama to nije smetalo, a najvatreniji su u znak veselja raspilili baklje i druga nedozvoljena pirotehnička sredstva. Na kraju su uprkos (pre)ambicioznim najavama trenera Radničkog Nenada Lalatovića gosti morali da se pomire s time da će titula najverovatnije ostati u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari