Zvezda vratila Cirbesa 1Foto: KK Crvena zvezda

Mesec dana je bilo tiho u Košarkaškom klubu Crvena zvezda, a od prošle nedelje kao kiša „padaju“ potpisi zvučnih pojačanja.

Posle dovođenja Milana Tomića na mesto šefa stručnog štaba, angažovanja američkog beka Bilija Berona i povratka mladog centra Dušana Ristića opremu šampiona Srbije ponovo je zadužio i njegov iskusniji i navijačima crveno-belih omiljeniji kolega na istoj poziciji Maik Cirbes.

Dvadesetosmogodišnji Nemac nastupao je za klub sa Malog Kalemegdana od 2014. do 2016. godine i za to vreme dao veliki doprinos osvajanju dve titule prvaka ABA lige, dva domaća šampionska naslova i jednog trofeja Kupa Radivoja Koraća, te brojnim vrednim pobedama u Evroligi.

– Povratkom nemačkog centra, Zvezda je dobila dodatnu čvrstinu i kvalitet u reketu, ali i igrača kome kao strancu neće biti potrebna dodatna adaptacija i koji zna šta značiti nositi dres crveno-belih – ovako je Zvezda oglasila početak drugog mandata Cirbesa na staroj adresi

Posle odlaska iz naše zemlje 208 centimetara visok košarkaš igrao je u izraelskom Makabiju i nemačkom Bajernu. Ugovor je potpisan na godinu dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari