Ove subote će se u okviru regionalne košarkaške lige igrati mečevi 25. kola, ujedno i pretposlednjeg kada je u pitanju ligaški deo takmičenja. S obzirom na to da su učesnici plej – ofa odavno poznati, najzanimljivije će biti videti ko će možda već danas obezbediti sebi mesto koje vodi na evroscenu naredne sezone.

Ove subote će se u okviru regionalne košarkaške lige igrati mečevi 25. kola, ujedno i pretposlednjeg kada je u pitanju ligaški deo takmičenja. S obzirom na to da su učesnici plej – ofa odavno poznati, najzanimljivije će biti videti ko će možda već danas obezbediti sebi mesto koje vodi na evroscenu naredne sezone. Tu famoznu kotu pet merkaju Crvena zvezda, Budućnost i Zadar. Podgoričani su trenutno peti sa skorom 15-9, dok su crveno – beli stepenik niže (13-11), kao i sedmoplasirani Zadrani, koji upravo u Jazinama dočekuju „đetiće“. S druge strane, Crvena zvezda u Pioniru dočekuje Bosnu i ukoliko želi da i teoretski ostane u trci za ULEB Kupom mora pobediti. Trijumf nad timom iz Sarajeva priželjkuju svi u taboru tima sa Malog Kalemegdana.
– Uz motiv da se revanširamo Bosni, želimo da i dalje ređamo pobede, dokle god postoji i teoretska šansa da izborimo plasman u Evropu preko NLB lige. Bosna je dosta promenila sastav u odnosu na naš prvi duel, promenjen je i trener. Ekipa igra u prepoznatljivom stilu – agresivno u odbrani, a jednostavno u napadu. Glavna snaga tima su Bremer, Gilbert i Rahimić i ako njih uspemo da zaustavimo mislim da ćemo biti blizu pobede – kaže strateg crveno – belih Stevan Karadžić, koji u današnjem susretu neće moći da računa na povređenog Tadiju Dragićevića, dok će Igor Milošević, uprkos tome što nije trenirao prethodna dva dana zbog lakše povrede, biti u konkurenciji.

Parovi 25. kola

Crvena zvezda – Bosna, Helios – Split, Cibona – Zagreb, Hemofarm – Slovan, Zadar – Budućnost, Široki – Partizan, u petak: Olimpija – FMP

TABELA: Partizan 19-5, FMP 19-5, Cibona 18-6, Hemofarm 17-7, Budućnost 15-9, Crvena zvezda 13-11, Zadar 13-11, Olimpija 12-12, Helios 12-12, Bosna 9-15, Zagreb 8-16, Široki 8-16, Slovan 3-21, Split 2-22

Meč u Pioniru počinje u 16.30 časova, uz direktan prenos na TVB92. Druga dva naša predstavnika koja svoje mečeve igraju takođe u subotu jesu Partizan i Hemofarm. Lider NLB lige gostuje slovenačkom Širokom, dok „farmaceuti“ u Vrcu ugošćavaju predposlednji tim lige Slovan. FMP je zbog obaveza u ULEB Kupu i odmora igrača, svoj meč sa Olimpijom igrao u petak. Meč u Širokom počinje u 20 sati, dok je duel u Milenijumu zakazan za 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari