Zvezda zvanično predstavila Vladana Milojevića: Supermen stigao na "Marakanu" 1Foto: Starsport

Fudbalski klub Crvena zvezda zvanično je predstavio Vladana Milojevića, trenera koji će na klupi zameniti Baraka Bahara.

Milojević, koji je potpisao ugovor na dve i po godine, bio je šef stručnog štaba crveno-belih u periodu od 2017. do 2019. godine, u tom periodu osvojio tri titule prvaka države, a ostvario je i plasman u Ligu šampiona.
Uz novog trenera pojavili su se generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela, tehniči direktor Marko Marin, predsednik Svetozar Mijailović, poslovni direktor Marko Petrović i klupske legende Dušan Savić i Boško Đurovski.

Posle formalnog potpisivanja ugovora i poziranja brojnim fotoreporterima Milojević je najpre rekao da je bez razmišljanja prihvatio ponudu da se vrati u klub iz Ljutice Bogdana.

Zvezda zvanično predstavila Vladana Milojevića: Supermen stigao na "Marakanu" 2
Foto: Starsport

– Ovde sam došao sa 16 godina iz malog mesta, Zvezda mnogo znači meni i porodici. Uvek sam razmišljao šta mogu da joj vratim. Otišao sam kad smo napravili dobre rezultate, rekao da uvek mogu na mene da računaju. Nisam razmišljao kad je stigao poziv – rekao je novi šef stručnog štaba Crvene zvezde, a zatim dodao:

– Verujem u rad i nezahvalno je obećavati, uradiću sve sa saradnicima iz stručnog štaba da nastavimo putem kojim je Zvezda krenula pre nekoliko godina. Nadam se da ćemo da završimo sezonu u skladu sa ambicijama Crvene zvezde.

On se potom osvrnuo na rezultate ekipe u jesenjem delu sezone, a posebno poraz od Partizana u 171. večitom derbiju.

– Možemo da pričamo šta hoćemo, rezultat je merilo svega. Rano je da bih bilo šta analiziramo, neke utakmice Zvezde nisam ni ispratio. Ima mnogo stvari koje ćemo probati da ispravimo. Derbi je uvek bitna utakmica u istoriji Zvezde. Imala je šanse. Došao je poraz, ali nije smak sveta, ima još dosta utakmica. Videćemo da sve ispravimo u budućnosti. Ne bi trebalo sada da govorimo da gospodin Bahar dosta stvari nije radio kako treba – rekao je Milojević.

Zvezda zvanično predstavila Vladana Milojevića: Supermen stigao na "Marakanu" 3
Foto: Starsport

Trener koji je crveno-belima doneo tri šampionske titule istakao je da je svestan da posao u Zvezdi donosi veliki pritisak javnosti.

– Volim da radim pod pritiskom, zona komfora mi se ne sviđa. Pritisak je izazov, onog trenutka kad si u Zvezdi ambicije su ti najveće. Svi moramo da radimo u tom pravcu. Jedan čovek ne može nikad sam. Zvezda ima dobar sastav, napravljena je dobra selekcija i formiranjem skauting službe, bitno je sve sklopiti u celinu – izjavio je novi trener crveno-belih, a zatim najavio promene u ekipi:

– U kontaktu sa bivšim igračima, drago im je da sam se vratio, ali ne bi trebalo potencirati istoriju. Svaki igrač je dobrodošao. Tu je i prelazni rok koji je uvek živ, svašta se dešava, biće dolazaka i odlazaka. Nekada nije sve realno, ali imamo vremena da se spremimo za nastavak sezone.

Crveno-beli su na svom zvaničnom Tviter nalogu Milojevićev povratak najavili sa fotografijom Supermenovog odela i rečenicom: „Zvezdin Klark Kent stiže na Marakanu!“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari