Trener koji po delima u Zvezdi i povratku u nju podseća na Slavoljuba Muslina: Ko je Vladan Milojević - siguran loz Zvezdana Terzića? 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Novo kolo – nova sreća, danas manja – sutra veća“.

Čika Mige, uloga koju je u popularnom filmskom serijalu „Žikina dinastija“ upečatljivo nosio maestralni Milan Srdoč, danas bi se zvao menadžer prodaje lozova, a pošto lozova danas više nema, ostalo je samo geslo simpatičnog čikice da se njim rukovode čak i na Marakani.

Posle rastanka s Barakom Baharom, s kojim se Crvenoj zvezdi u novom kolu nije posrećilo, njen generalni direktor Zvezdan Terzić se prihvatio loza za koji veruje da se u njemu krije veća sreća, da s njim sigurno dobija ili bolje reći da je s tim lozom najmanji rizik za drugi deo sezone u kojem tek treba da se rasplamsa bitka za oba domaća trofeja, jer ni Zvezda više nema obaveze u Evropi.

Na klupu crveno-belih se vraća Vladan Milojević, miljenik navijača, osvajač dve i po titule državnog prvaka, začetnik niske od šest uzastopnih kruna, trener koji je Zvezdi doneo prva dva učešća u Ligi šampiona (2018, 2019).

U prvom mandatu je postavljen pošto je Miodrag Božović izgubio već viđenu titulu za 2017. Bio je izričita želja Zvezdana Terzića, iako se govorilo da je ozbiljniji kandidat Slovenac Matijaž Kek, koji je te godine s Rijekom razbio prevlast zagrebačkog Dinama u Hrvatskoj.

Treći put je napustio od pola, ostavljajući u smiraj 2019. tim Dejanu Stankoviću na prvom mestu.

Prihvatio je da preuzme saudijski Al Ahli iz Džede. Radio je, dakle, u zemlji koju su tek kasnije preplavile fudbalske zvezde, idući za neodoljivim zovom velikih para.

Milojević je zatim vodio AEK iz Atine, pa se vratio u Saudijsku Arabiju, u Al Etifak, Onda je po tek nekoliko meseci proveo u Apoelu iz Nikozije i Apolonu iz Limasola.

Nigde nije postigao uspehe kao sa Zvezdom, u kojoj je krenuo da se kali kao trener u mlađim kategorijama.

Trener koji po delima u Zvezdi i povratku u nju podseća na Slavoljuba Muslina: Ko je Vladan Milojević - siguran loz Zvezdana Terzića? 2
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije dugo ostao ni u ivanjičkom Javoru, prvom seniorskom timu koji je vodio. Digao je sidro posle samo tri meseca od početka sezone 2011/12.

Nije dugo, međutim, bio i bez posla. U februaru 2012, dakle u istoj toj fudbalskoj godini, imenovao ga je Čukarički, u kojem mu kreće uspon.

Vrhunac je bila pobeda s 1:0 u finalu Kupa Srbije 2015. protiv Partizana na Marakani.

Rođen je u Aranđelovcu 9. marta 1970.

Njegov stariji brat Goran (1964) bio je poznatije fudbalsko ime. Igrao je u Zvezdi, a zatim se, kao Milko Đurovski dve godine pre njega, preselio u Partizan 1988.

Vladan je početkom devedesetih bio u beogradskom Radničkom pored Studentskog grada.

Put ga je dalje odveo u grčki fudbal, a u zimu 1996. je došao među crveno-bele. Ostao je samo do kraja sezone u kojoj je Partizanu pripala titula, a Zvezdi kup u dve sjajne pobede protiv večitog rivala u finalu (Milojević nije dobio šansu).

Njegov povratak u Zvezdu kad je klubu najpotrebniji čovek od poverenja najsličniji je povratku Slavoljuba Muslina, koji je, kao i Milojević kasnije, osvojio srca navijača pošto je šampionskim krunama 2000. i 2001. prekinuo Zvezdin post od 1995.

Muslin je preuzeo Zvezdu ponovo 2003. i opet je bio prvak, ali se na kraju sezone povukao jer mu Dragan Džajić nije dao značajniju ulogu u transfer-politici.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari