Zvezdan Terzić: Blizu smo da dovedemo dva špica 1 foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

Crvena zvezda je na superioran način osvojila duplu krunu. Danas je javnosti predstavljen Barak Bahar, kao novi šef struke, a ujedno je Zvezdan Terzić najavio kompletnu rekonstrukciju napadačke linije.

Izraelski stručnjak je na današnjoj konferenciji bio diplomatičan, ne želeći da govori o kadrovskim rešenjima, međutim, Zvezdan Terzić, prvi čovek kluba, u tom smislu, bio je nešto konkretniji.

– Uradili smo veliki posao od januara. Mnogo toga u tajnosti, mada ovde zidovi imaju uši. Ali blizu smo dovođenja napadača. I to ne jednog nego dvojice – obradovao je Terzić zvezdašku javnost.

Od sinoć, fudbaleri Zvezde nalaze se na raspustu na kome će biti sve do 19. juna kada će Bahar obaviti prozivku pred početak letnjih priprema.

Terzić je želeo, još jednom, da apostrofira rad Miloša Milojevića i njegovu gospodstvenost u okolnostima u kojima je znao da mu je spremljena zamena.

– Još jednom da se zahvalim Milošu Milojeviću na izvanrednim rezultatima, posvećenom radu i siguran sam da će se jednog dana vratiti. Ostavio je iza sebe otvorena vrata, mogu da komentarišem njegov sistem vrednosti. Ponašao se džentlmenski u duhu Crvene zvezde.

Prvi čovek kluba oduševljen je činjenicom da je srpski velikan  uspeo da dovede stručnjaka formata Baraka Bahara.

– Budućnost Crvene zvezde je sa Barakom Baharom. Dolazi oformljen tim koji je pokazao da zna da radi posao. Bez obzira na dominaciju u srpskom fudbalu, šest titula i sedam grupnih faza UEFA takmičenja, vreme je za iskorak. Narod očekuje da podignemo lestvicu. Treba nam sveža krv i energija, uz respekt prema igračima i trenerima koji su prethodnih godina doneli mnogo uspeha klubu.

Podvukao je Terzić i da su se sada stvorile okolnosti u kojima su dve strane mogle da se rukuju i krenu u zajedničku saradnju.

– Dugo smo ga želeli i pratili. Na kraju i pregovarali. I on je osećao da je vreme za iskorak i novu Ligu šampiona. Osvojio je šest titula u Izraelu, poštujemo sve što je Makabi iz Haife uradio u tom takmičenju. Igrali su bez straha i resepkta. Jasno nam je kakav profil igrača treba novom treneru. Bićemo brži, mlađi i ofanzivniji nego što smo danas. Svega toga smo svesni, iako čujemo glasove sa strane. Posle šest titula i sedam grupnih faza možemo i da budemo prepotentni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari