Zvezdan Terzić o Zvezdinim planovima na letnjoj "pijaci": I Prijović i Kolarov 1Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

Posle odbrane titule i osvajanja Kupa, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je medijima klupske planove ponovnog srpskog predstavnika u trci za Ligu šampiona na letnjoj fudbalskoj pijaci.

Potvrdivši da su bili u pravu kada su dugo najavljivali, nedavno realizovani, transfer austrijskog defanzivca Aleksandra Dragovića (došao iz Bajera), ali i da ne greše kada naveliko pišu o vrlo verovatnom angažovanju njegovih imenjaka – špica Prijovića (stiže iz Saudijske Arabije) i beka Kolarova (završio sa Interom).

– Ništa niste promašili prethodnih dana, pregovaramo sa brojnim igračima, na dobrom ste tragu i kod Prijovića i Kolarova – rekao je prvi operativac kluba iz Ljutice Bogdana, zadužen za rukovođenje finansijama, toliko naraslim u vreme opšte ekonomske krize u doba pandemije korona virusa da se učesnik prolećne faze Lige Evrope još bori za otkup skupog ugovora Dijega Falćinelija od Bolonje.

– Kompleksna je stvar. Imamo mnogo kvalitetnih igrača, ali pregovaramo oko Dijega Falćinelija, želimo da ga zadržimo – na ceni je centarfor iz Italije.

I defanzivac Srđan Babić je na pozajmici, a dilema je da li ga prodati Famalikauu ili vratiti na „Rajka Mitića“, ako se ne produži saradnja sa standarnim štoperom Nemanjom Milunovićem.

– Crvena zvezda počela pregovore sa Milunovićem, a pregovara se i oko Babića. Famalikao je tražio dodatnih nekoliko dana da se izjasni. Sačekaćemo, možda on bude zamena za Milunovića, ako se ne produži ugovor.

Prema njegovim rečima, brojne pozivi iz inostranstva neće odvesti nikoga od bitnijih igrača, bar ne do kraja borbe za grupnu fazu LŠ ili, alternativno, Lige Evrope.

– Nismo dobili zvaničnu ponudu, ali usmenih ponuda ima za trojicu mladih fudbalera. Veljko Nikolić, Željko Gavrić i Njegoš Petrović su interesantni mnogim klubovima. Prethodnih dana smo imali ponudu za Mirka Ivanića. 4,5 miliona, ne mogu da vam otkrijem odakle je stigla. Zaključili smo da je to manje od onog što nam donosi. Marko Rodić jeste tražio razgovor, ali smo Mrkela, Stanković i ja zaključili da ne može da ode. Njegov ostanak ili odlazak ne zavisi od dolaska Kolarova. Problem levog beka postoji, ali levih bekova nema – tvrdi Terzić.

Kazna za Gobeljića i Kangu

Trener Dejan Stanković je još u noći osvajanja duple krune javno kritikovao primitivno ponašanje Marka Gobeljića i Gelora Kange, prema Partizanovom golmanu Vladimiru Stojkoviću, sportski direktor Mitar Mrkela je najavio klupsku kaznu za dvojac, a Terzić to potvrdio.

– Njihovo ponašanje nije bilo na nivou Zvezde, kao srpski brend moramo da budemo primer svim građanima i navijačima. Kaznićemo ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari