Zvezdan Terzićfoto Antonio Ahel/ATAImages

Generalni direktor Crvene zvezde otkriva i da se srpskom velikanu sada nude igrači.

Teške i složene kvalifikacije za plasman u Ligu šampiona približavaju se kraju. Naredne nedelje biće kompletiran spisak učesnika a među njima će biti i Crvena zvezda.

Žreb za grupnu fazu najeltinijeg takmičenja zakazan je za 31. avgust a održaće se u Monaku.

U razgovoru za Sportski žurnal, Zvezdan Terzić, generalni direktor kluba, otrkio je svoja očekivanja kao i ekipe sa kojima ne bi voleo da se crveno-beli sastanu.

– Voleo bih da u jednoj varijanti bude to Barselona. Mančester junajted, Crvena zvezda i Seltik. To mi je broj jedan želja. A druga: da dođe Fejnord iz prvog šešira, Real Madrid iz drugog, i iz četvrtog neka od ekipa iz kvalifikacija – naveo je Terzić, a potom i obrazložio razmišljanja.

– Prva varijanta Barselona, Mančester junajted, Zvezda i Seltik – atraktivni, a možemo da igramo. A u nekoj drugoj varijanti, Fajenord, Real Madrid, Crvena zvezda i neka od ovih iz kvalifikacija. Ne bih ja voleo Francuze… Hoću Real Madrid, Barselonu, Mančester… Zvezdi svih ovih godina nedostaje Real Madrid. Potrebna je utakmica sa Real Madridom, Barselonom, Mančester junajtedom. To je ono što treba. Barselona i Mančester se muče, gledam sada redovno. Velika imena, muče se. Mančester se takođe muč – stava je prvi čovek srpskog velikana.

Iako deluje da je ekipa crveno-belih dobro složena, pogotovo za srpske prilike, generalni direktor kluba ne isključuje mogućnost da bude dodatno ojačana do kraja prelaznog roka koji se u Srbiji završava tek 15. septembra.

– Ne jurimo nikoga, imamo dobar tim. Mislim da bi nam dobro došlo još tri igrača na tri različite pozicije. Međutim, koliko je to dobro, toliko je i loše. Prvo, trošiće se novac na dovođenje tih ograča i na njihove plate i treća stvar: biće više nezadovolnih igrača u svlačionici. Sada se negde iskristalisalo 11 najboljih… Ako dovedemo neka trojica će morati na klupu…

Poučen prethodnim iskustvom, kada su dovođenja pojačanja u zrelim godinama, a koja su se kasnije ispostavila promašajima (a bilo ih je dosta) zbog čega je klub ostajao bez igračkog benefita ali i novca od potencijalne prodaje, Terzić ne želi da se slične situacije ponove u tekućem prelaznom roku.

– Nama se nudi fenomenalan igrač koji će sigurno pomoći Zvezdi, međutim, on je recimo 90. godiše, 33 godine ima i treba mu dati platu od 1.200.000 i sigurno bi pomogao Crvenoj zvezdi. Da li nam to u ovom trenutku treba? Nije važno ime… Ne volim da trošim pare, volim da investiram novac. A kada dovodimo igače koji su mladi to je investicija… Ko nam garantuje da ćemo, ako dovedemo sad 3-4 igrača, uzeti 3-4 boda više?! Svako bod je 1.100.000 evra- I moramo da vodimo balansiranu politiku – ekonomično deluje generalni direktor Zvezde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari