Zvezdin hod po ivici žileta u Pančevu: Železničar i vodio i odolevao, ali je Mijatović spasao crveno-bele za prividan mir u kući 1Foto: Andrija Sokovic/Starsport

Zvezda je pobedila, ali nije oduševila, a dugo je i strepela za ishod meča u Pančevu protiv Železničara, debitanta u fudbalskoj Superligi Srbije – 2:1 (0:1).

Domaćin je crveno-belima pokazao zube, ohrabren da može zbog nepouzdanih igara šestostrukog uzastopnog prvaka doći i do neočekivanog plena. I bod bi za njega bio velik kao kuća, ali je izgubio dah pod naletima gostiju da se spasavaju od postfestuma utakmice.

Železničar je poveo u 15. minutu golom nekadašnje Zvezdine nade Lazara Romanića, koji je prethodnih pet godina karijeru gradio u Grčkoj.

Zvezdin hod po ivici žileta u Pančevu: Železničar i vodio i odolevao, ali je Mijatović spasao crveno-bele za prividan mir u kući 2
Foto: Andrija Sokovic/Starsport

U školskoj akciji Aleksandar Đorđević je centrirao s leve strane, a njegov saigrač je u maniru rasnog centarfora glavom matirao golmana Zorana Popovića, koji je dobio priliku da odmeni odsutnog Izraelca Omrija Glazera. Halfovi crveno-belih kapiten Dragović i Điga su ukopano dočekali nabačaj, a i Romanić je iskusno umakao njihovoj pažnji.

Do kraja prvog poluvremena Zvezda nije stvorila odličnu priliku za izjednačenje. Igrala je tromo i bezidejno. Možda je najviše mogao da učini Katai, koji je na Kangin centaršut na suprotnu stativu poslao loptu pored gola.

Kako je u nastavku utakmice vreme odmicalo, a Železničar odolevao, to je trenera Bahara podstaklo da pribegne izmenama, da sa svežom krvlju pokuša da spasava čast.

U 61. minutu zaslugom Ivanićevog nadahnuća crveno-beli su poravnali rezultat. Jedan od najboljih Zvezdinih igrača je povukao loptu s dvadesetak metara ka šesnaestercu. Pošto niko od protivničkih igrača nije pokazao ozbiljnu nameru da ga omete, Ivanić je iskoristio brisani prostor da uputi prizemni udarac čim se dovoljno primakao golu.

Zvezda je zatim krenula na sve ili ništa, kao i onomad u stihijskim, ali učestalim napadima ka Lajpcigovoj mreži u Ligi šampiona. i ponovo joj se to isplatilo jer ju je rezervista Mijatović doveo u vođstvo u 76. minutu. Najbolje se snašao na Kanginu nabačenu loptu iz slobodnog udarca.

Još jednom je pogodak jednog od najvećih bisera našeg fudbala doprineo da prestane Zvezdino mučenje u utakmici s neizvesnim ishodom po nju. Tako je pre dvadesetak dana doneo pobedu i na melu s ivanjičkim Javorom na Marakani, kada su gosti do 79. minuta imali 2:2.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari