Zvezdin pohod na triplu krunu 1Foto: STARSPORT

Neigranje Korija Voldena i potpuna neizvesnost u vezi sa nastupom Džordana Lojda poziciju Crvene zvezde, pred sam start finala plej-ofa Superlige, doveli su, u ravan sa „izazivačem“ Megom.

Pred večerašnji početak borbe za triplu krunu (20.00) crveno-beli imaju više problema, svesni da u seriji na dve dobijene u hali „Aleksandar Nikolić“ neće imati prava na kiks.

Nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća i ABA lige, puleni Dejana Radonjića žele da ponove uspehe iz 2015. i 2017. kada su sezone završavali sa triplom krunom.

Naspram sebe će imati vrlo kvalitetnu Megu, verovatno i najbolji domaći tim tekuće takmičarske godine koji će im izaći na „crtu“.

Nećkanjem da li će zaigrati u finalu Superlige nakon što je dobio „voljno“ faktički od petog meča sa Budućnosti i osvajanja abaligaške titule, Lojd je dobrano razočarao ljude u Crvenoj zvezdi, koji nisu očekivali da će Amerikanac biti spreman na takav vid kalkulacije, plašeći se eventualne povrede koja bi mogla da mu ugrozi naredni, milionski angažman.

Mega je protutnjala plej-ofom; Partizan je mogla da eliminiše i u dva meča, ali je na slađi način, u majstorici uspela da se plasira u prvo klupsko finale domaćeg prvenstva.

Sa Petruševim, Simonovićem i Matkovićem potpuno je jasna dominacija u skoku (39,4 uhvaćene lopte u proseku, 11 ofanzivnih skokova) odnosno ispoljena kreacija u vidu čak 23,6 timskih asistencija jer napadom odlično diriguje iskusni Tepić, potpomognut domišljatim Novakom.

Mega je vrlo produktivna u kontranapadu; u stanju je da rivalsku odbranu konstantno „gađa u leđa“ i da u piku do iznemoglosti eksploatiše centarsku tehniku Petruševa i Simonovića.

Tokom serijala sa Partizanom, iks-faktorom se ispostavio mladi Francuz Kazalon, možda i najveći talenat u redovima Mege.

Izuzetne mehanike šuta, mekanog izbačaja i sposobnosti da šutira iz driblinga na više načina, Kazalon je „izbušio“ odbranu Partizana (17,3p, 54 odsto za tri i 2,3 ubačene trojke po meču), demonstrirajući i odlične atletske sposobnosti.

On i Luka Cerovina čine daroviti tandem „kombo bekova“ sposobnih da i iskreiraju napade ubacujući u pik Petruševa ili Simonovića.

Mekoća i odbrana slabiji su delovi igre Mege.

Trener Radonjić mogao bi da uz klasičnu peticu, zaigra i sa Jagodić Kuridžom na četiri kako bi defanzivno isparirao Simonoviću, koji po stilu igre više podseća na modernu „šort-rol“ peticu nego li na „streč“ četvorku.

Zvezda bi mogla da, nalik serijalu sa Budućnosti, mudro eksploatiše odbranu Petruševa u centralnom piku, zbog čega strana pomoći Mege mora da radi kao sat ili defanziva postaje nepodnošljivo porozna.

Crveno-beli ove sezone imaju perfektnih 3-0 protiv „ljubičastih“ koji su pred Superligu imali mesec dana odmora da u sistem ubace Dragana Milosavljevića i Borišu Simanića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari