Zvezdina "bolnica" u Lučanima 1Foto: STARSPORT

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević tvrdi da će mu klupski lekari praviti tim za meč 19. kola Superlige protiv Mladosti u Lučanima.

Pavkov i Jovančić još od ranije imaju otvoreno bolovanje, a prethodnih dana priključilo im se još nekoliko igrača.

– Videću na koga mogu da računam. Van La Para ima problem sa leđima, Vulića muči temperatura, Milunović ima stomačni virus, a ni situacija sa povredom Boaćija nije baš sjajna – požalio se Milojević na konferenciji za medije.

Ono što se u Lučanima sa sigurnošću može očekivati na terenu je tandem Marin – Ivanić.

– Kada pričamo o igračima, zadovoljan sam kako su Ivanić i Marin delovali na prethodnom meču protiv Voždovca. Ivanić je igrač koji ima veliki potencijal i drago mi je što je odigrao dobru utakmicu. Teško gostovanje je pred nama. Ekipa Mladosti se u poslednje vreme konsolidovala, igraju dobro i radi se o veoma čvrstom i organizovanom timu. Odlični su u fazi kontranapada i iz toga nam preti najveća opasnost. Teško je igrati u Lučanima. Veliku ulogu bi sutra mogli da imaju i vremenski uslovi koji nisu baš sjajni. Mladost, bez obzira na promenu trenera, ima kontinuitet, jer je sadašnji trener Stanić fudbalski rastao uz bivšeg šefa stručnog štaba Milovanovića koji je ostavio veliki pečat u Lučanima. Moramo biti oprezni. Pokazalo se i u revanšu Kupa, prošle godine, da je Mladost neugodan protivnik – dodao je Milojević i istakao da „novinski natpisi o odlascima i dolascima igrača u zimskom prelaznom roku ne potiču iz kluba, već su u sud drugih ljudi“.

Težak posao imaće danas i Partizan koji na svom stadionu dočekuje Napredak. Ekipa iz Kruševca je posle pobede nad Čukaričkim (3:1) doživela dva uzastopna poraza (od Vojvodine i Inđije) i može se očekivati da će iskupljenje tražiti borbenošću protiv umornih crno-belih.

Derbi gornjeg dela tabele igra se na „krovu“, odnosno stadionu Voždovca koji dočekuje Radnički Niš. Podsetimo, Nišlije su prošlom kolu iznenadile time što su deklasirale Javor (7:0) usred Ivanjice. Velika borba verovatno će biti viđena i na Banovom brdu u Beogradu gde Čukarički dočekuje najprijatnije iznenađenje ove sezone, TSC iz Bačke Topole.

Super liga 19. kolo

Inđija – Rad 13.00

Čukarički – TSC 15.00

Mladost – C. zvezda 15.00

Voždovac – Radnički N. 15.00

Mačva – Javor 15.00

Partizan – Napredak 17.00

Spartak – Proleter 17.00

Vojvodina – Radnik 17.00

Tabela

1. Crvena zvezda (-1) 46

2. Vojvodina 39

3. Partizan (-1) 38

4. Čukarički (-1) 37

5. TSC 33

6. Voždovac 29

7. Radnički (-1) 28

8. Mladost 25

9. Spartak 25

10. Javor 20

11. Napredak 18

12. Proleter (-1) 16

13. Radnik (-1) 16

14. Inđija 11

15. Rad 11

16. Mačva 5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari