Zvezdina laka pobeda pred put u Trnavu 1Foto: Starsport

Crvena zvezda je rutinski i bez problema sa „B“ timom lako i ubedljivo na svom terenu pobedila subotički Spartak 3:0, dva dana pred revanš meč sa Spartakom u Trnavi, utakmicom koja može odrediti sezonu.

Očekivalo se da Milojević odmori neke igrače samim tim što Zvezda nije ni tražila odlaganje niti pomeranje meča sa Subotičanima. Ali da u prvoj postavi ne bude nijednog startera sa meča protiv Slovaka nije se moglo ni pretpostaviti. Nije ni trener gostiju izveo najjači sastav jer je od utakmice sa Bronbijem na istom tom mestu prošlo manje od tri dana, ali je to celim tokom bio sudar neravnopravnih rivala.

Godinu i sedam meseci nakon što je za 300.000 evra došao iz niškog Radničkog, Milan Pavkov je sa prva dva gola u crveno-belom dresu doneo domaćinu tri boda u meču koji je u crveno-belom taboru smatran „intermecom“. Pogodio je Pavkov u 41. i 68. minutu, konačan rezultat postavio je Srđan Babić u trećem minutu nadoknade vremena.

Vladan Milojević odlučio je da šansu pruži igračima koji su u drugom planu, što se nije odrazilo ni na igru, ni na rezultat.

„Zaslužili smo pobedu, Zvezda je pokazala da ima veliki roster i da možemo da računamo na sve igrače. Idemo da se spremimo, da promenimo torbu i otputujemo u Trnavu“, rekao je Milojević

Trener Subotičana Vladimir Gaćinović je, takođe, bio zadovoljan izdanjem svog tima

„Crvena zvezda je velika inspiracija za nas. Prvo poluvreme smo bili egal, primili smo gol iz naše neopreznosti. U drugom nismo uspeli da pratimo ritam, pogotovo posle ulaska malog Simića. Sve čestitke našim momcima, ali i Zvezdi, kojoj od srca želim da se plasira u plej-of lige šampiona“, rekao je strateg Spartaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari