Porošenko: Preti rat sa Rusijom 1Petar Porošenko Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko upozorio je danas na pretnju „totalnog rata“ sa Rusijom koja je, kako tvrdi, drastično povećala vojno prisustvo na granici, dodatno pojačavajući napetost koja vlada nakon zaplene ukrajinskih brodova u Crnom moru.

Ne želim da iko pomisli da je ovo dečja igra. Ukrajini preti totalni rat sa Rusijom, rekao je Porošenko u obraćanju naciji koje su prenosile tri ukrajinske televizijske mreže, prenosi AP. Prema njegovim rečima, broj tenkova u ruskim vojnim bazama duž granice se utrostručio, a broj jedinica je drastično uvećan.

Porošenko je naveo i da je znato povećan broj ruskih ratnih brodova u Azovskom moru. On je naglasio da mu je američki državni sekretar Majk Pompeo obećao „punu pomoć, uključujući i vojnu“. U deset pograničnih oblasti u Ukrajini jutros je stupilo na snagu ratno stanje, koje će trajati 30 dana.

Pre tri dana, posle konsultacija sa političkih strankama Ukrajne ukrajinski predsednik Petro Porošenko u svom obraćanju ukrajinskom narodu izjavio je da će režim vojnog stanja trajati 30 dana umesto prethodno izjavnjenih 60 dana

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari