Abazović nakon susreta sa Palmerom: Jake demokratske institucije i regionalna stabilnost su prioritet 1Foto: Vlada Crne Gore

„Crna Gora je pouzdana zemalja članica NATO saveza, a podrška SAD je od velike važnosti u daljem procesu demokratizacije Crne Gore. Jake demokratske institucije i regionalna stabilnost su prioritet rada ove Vlade“, naveo je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović:

Abazović je to izjavio nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Ističući odlične i intezivne odnose Crne Gore i SAD, Abazović je Palmera upoznao sa njegovim susretom sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom tokom ministarske konferencije država članica Globalne koalicije za pobedu nad ISIS-om u Rimu, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Abazovića.

Potpredsednik Abazović je naznačio da Crna Gora baštini multietničke i multiverske različitosti i vrijednosti demokratske države, da promoviše zapadnoevropske vrijednost i da, kao primjer u regionu, daje veliki doprinos regionalnoj saradnji i dijalogu.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer naveo je da politička tranzicija fundamentalna u razvoju svakog demokratskog društva.

Palmer je istakao da SAD daju bezrezervnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom putu, te da cene doprinos Crne Gore razvoju regionalne stabilnosti i mira na Zapadnom Balkanu.