Amfilohije: Neka padne zakon ili vlada

Hiljade vernika i večeras na ulicama Crne Gore

Ostavite komentar

 1. Sve sam djavo do djavola…to su zlocinci prekriveni mantijama. SPC remetilacki faktor Balkana! Ne daju postenom svetu da zivi u miru, uvek izmisljaju ako vec ne mogu da nadju razlog da unose nemir i zlo medju ljudima. Da ne haraju Balkanom poslednjih 30tak godina, Balkanski narodi bi ziveli u ljubavi i drugarstvu.

  1. Milo jeste zlo, ali neuporedivo manje od religioznih fanatika, ogrezlih i spremnih na svih sedam smrtnih greha, samo imovina da im se ne uzurpira. Mada bi na to morali da gledaju kao na pročišćenje.

 2. A to bi ti pope sovenu, da obaras vladu. Nece pasti ni kedno ni drugo pope. I nemoj da.pozivas narod da se ubija za tvoje privilegike i bogatstvo. Nego na noge lagane pa da predas zahtjev, da se utvrdi sta su ti pasnjaci, vinogradi, sume? Koliko vina i rakike proizvodis pope? Koliko kostaju krstenja i ukopi? Pa da platis i ti pdv drzavi ko i svi ostali. PDV, PDV zivio nam Milo i PDV!

 3. Jasno je da je ovo problem Mitropolije Crne Gore, koja je unela svoju imovinu u SPC, sa dr\avom Crnom Gorom. I oni treba to da re[e. I sasvim je logi;no da jednog dana MCG mo\e po\eleti da iya]e iy SPC, ako to ikad bude po\elela. I to nije Vu;i’ev problem.

 4. Braco pravoslavci izdrzite diktator je gotov. Srbska vlast i dalje sramezljiva prema dogadajima koje cini poslednji diktator u evropi i svetu prema srpskom narodi. Zasto Srbija i dalje tek po koju rec, mozda su dva prijatelja cvrsto vezana jedan prema drugome pa im narod i nije bitan.

 5. MOJE SAUČEŠĆE

  Srpska pravoslavna crkva čuva veru jednog od najstarijih naroda u Evropi, a to su Srbi. Da su Srbi najstariji narod i na Balkanu to potvrđuje i Stari Ras, tamo sve do bronzanog doba. Iz tih razloga smo pod zaštitom Uneska. Na toj činjenici zavidni su svi srpski neprijatelji. Nažalost to za SPC-u i nije neki podatak. Ona se ne trudi i nezna i neće da zaštiti bar tu činjenicu koja je danas veoma značaja i važna za srpski narod. Ona ima stav: „Ko tebe kamenom ti njega hlebom“. To je jedna nebuloza zbog koje je mnogo propatio srpski narod. Po dolasku komunista na vlast a posebno posle smrti patrijarha Pavla SPC-a je potpuno izgubila svoje korodire. Od tada je i crkva postala stecište lopova i nečasnih ljudi (čast izuzecima) koji stvaraju zlo i žive na nesreći srpskog narada. Danas se to lepo vidi, dok narod grca, poglavari SPC-e se vozaju mercedesom i audijem i podržavaju pljačkaše koji su dobro napunili i džipove i džepove, dok ovaj narod odavno gladuje. Na sceni su i izdajnici koji mirno šetaju a tajno su predali deo naše teritorije i sad hoće javno da ga legalizuju. Sve to crkva vidi i odobrava. Ona je najvećem neprijatelju u istoriji Srba dodelila i najveći orden. Crkva ne vidi da taj „odlikovani“ stvara samo zla, već svojim stavom pokušava i da sakrije svo to zlo. A posledice su katastrofalne i nepopravljive. Srbija nestaje, a ni crkva neće da je brani…
  Na kraju, a na našu sreću, istina je problem i ove vlasti i crkve, pa će kad-tad dobiti priliku da objasne šta su to i zašto radili!? Pored njih će sedeti i RTS koji će takođe morati da odgovara na ista pitanja… Toliko…

  P.Sajdžo 2020.

Ostavite komentar

Svet

Naslovna strana

25. jun 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.