Bajden čestitao Dan državnosti Crnoj Gori, poručio da SAD stoje uz nju 1Foto: EPA-EFE/Oliver Contreras

Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je predsedniku Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore čestitku povodom 13. jula‬ – Dana državnosti‬‬, poručujući da će SAD nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori u napretku prema EU, saopštio je danas Đukanovićev kabinet.

„U ime američkog naroda Vama i narodu Crne Gore čestitam Dan državnosti – 13. jul. Naše zajedničke vrednosti, posvećenost demokratskim institucijama i naše trajne veze kao porodice, prijatelja, i saradnja čine Crnu Goru poštovanim saveznikom i partnerom Sjedinjenih Država“, navodi se u čestitki Bajdena.

Bajden je rekao da će SAD „sa radošću nastaviti da pružaju snažnu podršku narodu Crne Gore u napretku na njenom evroatlantskom putu u sprovođenju reformi potrebnih za pristupanje Evropskoj uniji“.

Bajden je čestitao i četvrtu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO, navodeći da prisustvo Crne Gore unapređuje interoperabilnost saveznika i jača regionalnu i globalnu bezbednost, te da je bilo „važno čuti crnogorske inpute tokom nedavnog NATO samita u Briselu“.

„Sjedinjene Države stoje uz Crnu Goru dok produbljujemo naše bilateralne veze i zajedno se suočavamo sa novim izazovima, od pandemije do sajber-napada, gradeći našu otpornost na vrednostima koje delimo i na posvećenosti demokratiji“, rekao je Bajden.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Bajden čestitao Dan državnosti Crnoj Gori, poručio da SAD stoje uz nju”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.