Blagoslov sveštenika, suze i zagrljaji: Kako regrutovani Rusi kreću u rat? (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/ARKADY BUDNITSKY

Nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin najavio “delimičnu mobilizaciju”, mnogi rezervisti se javljaju kako bi bili odbačeni do vojnih baza širom zemlje odakle bi išli u rat u Ukrajinu.

Kako se vidi na fotografijama koje dobijamo iz Rusije, ruske muškarce blagosiljaju sveštenici dok se u suzama i zagrljajima opraštaju od svojih najmilijih.

Sve izgleda prilično emotivno, a na licima mladiča se vidi neverica.

Podsetimo, propovedao je u znak podrške Putinovom ratu i uverava sve regrute da će, ako budu ubijeni u Ukrajini, otići pravo u raj.

Blagoslov sveštenika, suze i zagrljaji: Kako regrutovani Rusi kreću u rat? (FOTO) 2
Foto: EPA-EFE/ARKADY BUDNITSKY

“Idite hrabro da ispunite svoju vojnu dužnost. I zapamtite da ako poginete za svoju zemlju, bićete sa Bogom u njegovom carstvu, slavi i večnom životu“, naveo je Kiril.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je istočna regija Donjecka i dalje glavni strateški prioritet Ukrajine, ali i Rusije, prenosi RSE:

Južna komanda ukrajinskih oružanih snaga saopštila je 27. septembra da je njena kontraofanziva u jugoistočnoj oblasti Herson rezultirala gubicima neprijatelja od 77 vojnika, šest tenkova, pet haubica, tri protivavionske instalacije i 14 oklopnih vozila.

Blagoslov sveštenika, suze i zagrljaji: Kako regrutovani Rusi kreću u rat? (FOTO) 3
Foto: EPA-EFE/ARKADY BUDNITSKY

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.