Broj žrtava urušene zgrade u Rusiji porastao na 39, kraj potrage 1Foto: Fonet/AP

Zvaničnici veruju da je eksplozija nastala od curenja gasa izazvala rušenje zgrade pred zoru.

„Trideset devet tela je pronadjeno i 38 od njih je identifikovano. Službe spasavanja više nemaju ovde šta da traže. Posao je završen“, rekao je visoki ruski zvaničnik Aleksandar Čuprijan, prenosi agencija Interfaks. On je dodao da niko više nije ostao ispod ruševina.

Desetomesečni dečak je jedina živa osoba pronadjena u ruševinama. Beba je imala promrzline posle provedenih 35 sati pod ruševinama na temperaturama koje su bile i ispod 20 stepeni Celzijusa.

Ruske vlasti su od početka nesreće navodile da ekstremna hladnoća daje spasilačkim timovima manje vremena da pronađu zarobljene preživele.

Nada je porasla kada je beba izvučena iz ruševina u utorak. Dečak je prebačen na lečenje u bolnici u Moskvi i prema današnjem izveštaju stanje mu je stabilno.

Od tada ni jedna osoba više nije pronađena živa, mada je nađena živa mačka u sredu.

Gotovo 1.100 ljudi živelo je u toj betonskoj zgradi iz 1973. godine. Uništeno je 35 stanova u eksploziji.

Gradonačelnik Magnitogorska rekao je danas novinarima da nema povezanosti izmedju eksplozije u stambenoj zgradi i eksplozije kombija na istoj ulici dan kasnije.

Jedno vozilo je eksplodiralo oko 2,5 kilometara od bloka stambenih zgrada. Policija je navela da je kombi nosio boce gasa ali nije dala druge detalje.