CMG: Kina objavila spisak pet vodećih gradova, međunarodnih centara za potrošnju 1Foto: BETAPHOTO/Kineska medijska grupa/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION/MO

Ministarstvo trgovine Kine saopštilo je da će, uz odobrenje Državnog saveta, Šangaj, Peking, Guangdžou, Tijenđin i Čungćing preuzeti vodeću ulogu u razvoju gradova međunarodnih potrošačkih centara, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG).

„Ovaj potez velika je strateška odluka koju su doneli Centralni komitet Komunističke partije Kine i Državno veće i imaće značajnu ulogu u služenju uspostavljanja nove razvojne paradigme“, rekao je ministar trgovine Vang Ventao.

Plan razvoja gradova međunarodnih potrošačkih centara uključen je u 14. kineski petogodišnji plan (2021 – 2025) za nacionalni ekonomski i socijalni razvoj i dugoročne ciljeve do 2035. godine.

„Ministarstvo će sarađivati sa ostalim srodnim odeljenjima kako bi otkrilo opšti plan o izgradnji gradova, međunarodnih potrošačkih centara, a pet gradova će formulisati svoje planove za sprovođenje kako bi postigli zadato“, naglasio je Vang.

U plan razvoja ministarstva biće uključeno više od 20 gradova, navala je CMG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.