CMG: Kina objavila spisak pet vodećih gradova, međunarodnih centara za potrošnju 1Foto: BETAPHOTO/Kineska medijska grupa/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION/MO

Ministarstvo trgovine Kine saopštilo je da će, uz odobrenje Državnog saveta, Šangaj, Peking, Guangdžou, Tijenđin i Čungćing preuzeti vodeću ulogu u razvoju gradova međunarodnih potrošačkih centara, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG).

„Ovaj potez velika je strateška odluka koju su doneli Centralni komitet Komunističke partije Kine i Državno veće i imaće značajnu ulogu u služenju uspostavljanja nove razvojne paradigme“, rekao je ministar trgovine Vang Ventao.

Plan razvoja gradova međunarodnih potrošačkih centara uključen je u 14. kineski petogodišnji plan (2021 – 2025) za nacionalni ekonomski i socijalni razvoj i dugoročne ciljeve do 2035. godine.

„Ministarstvo će sarađivati sa ostalim srodnim odeljenjima kako bi otkrilo opšti plan o izgradnji gradova, međunarodnih potrošačkih centara, a pet gradova će formulisati svoje planove za sprovođenje kako bi postigli zadato“, naglasio je Vang.

U plan razvoja ministarstva biće uključeno više od 20 gradova, navala je CMG.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “CMG: Kina objavila spisak pet vodećih gradova, međunarodnih centara za potrošnju”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.