Foto: Vlada Crne Gore

Tom prilikom Duško Marković je izjavio da Crna Gora, kao članica NATO-a, želi da prenese svoje iskustvo, kao i da razvije ekonomsku saradnju sa Kosovom. Marković je naveo da Crna Gora želi da pomogne Kosovu da to pitanje demarkacije granice sa Crnom Gorom, što pre reši.

„Crna Gora želi da kao dobar sused i prijatelj pomogne da se to pitanje razreši i da dođemo do sporazuma o državnoj granicici. Mi ne želimo da se u ovom trenutku određene razlike pretvore u problem.

O tome smo razgovarali u najboljoj nameri”, rekla je Marković. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj se Markoviću zahvalio na poseti i rekao da Kosovo zajedno sa Crnom Gorom želi da unapredi evropsku perspektivu. „Dobri odnosi, koje ova poseta potvrđuje, predstavljaće dobar primer u budućoj saradnji svih zemalja u regionu. Istovremeno želim da obećam da će narodi Kosova raditi zajedno na perspektivi bilaterlanih odnosa dva naroda kao i unapređenju evroatlanskih integracija“, rekao je Haradinaj. Premijer Crne Gore Duško Marković boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu.

Tokom sutrašnjeg dana predviđen je sastanak sa predsednikom Skupstine Kosova Kadrijem Veseljijem, kao i sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.