Crnogorsko ministarstvo zdravlja ispituje slučaj preminule porodilje u Baru 1Foto: KCCG

Komisija za kontrolu kvaliteta rada crnogorskog Ministarstva zdravlja detaljno će ispitatie slučaj porodilje A.H, koja je nakon komplikacija tokom porođaja u Opštoj bolnici u Baru, preminula u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Iz Ministarstva zdravlja su rekli da će članovi komisije, generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta Slobodan Mandić i generalna direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu Slađana Ćorić danas boraviti u Opštoj bolnici Bar, prenele su podgoričke Vijesti.

„Nakon uvida u medicinsku dokumentaciju i iskaza ljekara, Komisija će utvrditi činjenično stanje i izjasniće se o okolnostima slučaja“, naveli su iz ministarstva.

Iz Opšte bolnice Bar zahtevaju da nezavisna stručna komisija utvrdi sve činjenice u vezi s ovim slučajem i saopšti ih crnogorskoj javnosti.

„Kada dođe do komplikacija pojave disfunkcije, otkazivanja vitalnih organa čak i najveće medicinsko znanje i lekarsko zalaganje postaje nedovoljno da bi se spasio život. Nažalost, nedobronamerni i nestručni ljudi od ovog događaja žele da naprave aferu i bez ikakvih dokaza optuže lekare barske bolnice, koji su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da do ovog neželjenog ishoda ne dođe“, naveli su iz barske bolnice.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.