Cvijanović: Zahtevom da Dodik bude smenjen Džaferović pokazuje nemoć države BiH 1Željka Cvijanović Foto: Beta/ Milan Obradović

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Zvorniku da je zahtev bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića za smenu srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika pokazuje njegovu nemoć, kao i nemoć države BiH.

Ona je navela da je „jadna zemlja u kojoj pozivaju stranca da smenjuje nekoga kome je njegov narod dao mandat“.

„Dodik je glas Republike Srpske u zajedničkoj instituciji“, kazala je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je postavila pitanje – ko su Džaferović i Željko Komšić da od Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita traže smenu Dodika, s obzirom na to da su „Džaferovića i Komšića birali Bošnjaci, a Dodika su birali ljudi u Republici Srpskoj“.

„Što bi oni menjali nekoga ko je izabran na teritoriji Republike Srpske? BiH nije jedinstvena izborna jedinica ni za jedan nivo vlasti niti za bilo koju koju pojedinačnu funkciju“, ocenila je predsednica RS.

Cvijanovićeva je izjavila da je u ovoj situaciji značajna podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je važno da „Srbija razume prilike ovde“.

„Hvala im za to. Oni su uvek u funkciji zaštite svog naroda, bez obzira gde taj narod živeo“, rekla je ona.

Dodala je da jako ceni politiku koju Srbija i Vučić sprovode prema svim Srbima u svetu i nastoje da ih, na neki način, integrišu kroz različite projekte ili programe nacionalnog osveštavanja i integrisanja.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.