Davidović: Vučić stoji iza pokušaja atentata na mene, pokušava da zavadi Srbe u Crnoj Gori 1Foto: wikipedia / Borisniksic

Predsednik Narodnog pokreta i biznismen Miodrag Daka Davidović izjavio je da predsedni Srbije Aleksandar Vučić stoji iza pokušaja atentata na njega i episkopa Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija decembra 2019. godine u Beogradu.

„Atentat na nas je izvela grupa koju je, prema pisanju štampe iz Srbije, izvršila mnoga nedela. To je uzrok mnogih nesreća, a glavni organizator svih pogibija je Vučić“, rekao je Davidović novinarima u Nikšiću, prenose danas podgorički mediji.

On je rekao i da je „po nalogu Vučića napisano 850 pamfleta i angažovano 467 botova da ‘laju’ za Narodnim pokretom, a dovezeno je i tri šlepera najogavnijih postera preko ilegalnih prelaza u Crnu Goru i sada ih lepe po Nikšiću“.

Lokalni izbori u Nikšiću 14. marta biće prvi posle parlamentarnih, u jeku tenzija i incidenata.

Na lokalne izbore izlazi i Narodni pokret Davidovića koji je blizak SPC i njen je veliki ktitor. Na parlamentarnim izborima je podržao listu oko Demokratskog fronta i sadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića.

„Vučić je prvo zlu krv uneo medju kosovske Srbe i uveo ih u najveću pogibiju, a potom prešao u Republiku Srpsku gde je do krvi zavadio Stanivukovića, Šarovića i Ivanića s predsednikom Miloradom Dodikom. Ostalo mu je da zavadi i nas Srbe u Crnoj Gori i da u svojoj ludosti zacari na zločinu medju svim Srbima“, rekao je Davidović.

Davidović je ocenio da izbori 14. marta u Nikšiću „nisu i ne mogu biti regularni“, jer „da je država, umesto protektorata, zaista država“ zabranila bi „toliko mešanje i haos koji Vučić vodi protiv Narodnog pokreta koji je jedina slobodna oaza“.

Davidović je najavio da će njegov Narodni pokret, ukoliko se nastavi „taj bezobrazluk“, voditi kampanju „na svoj način“ i neće poštovati izbornu tišinu, nego protestovati „i u subotu, i u nedelju, i svakog narednog dana“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Davidović: Vučić stoji iza pokušaja atentata na mene, pokušava da zavadi Srbe u Crnoj Gori”

  1. Vama svima koji nesto gubite kriv Vucic,pa kada je tako kako gov oris sto dolazis u Srbiju.da imas imalo casti nikada ne bi presao granicu i usao u Srbiju

  2. Ih bre, po Davidovicu, Narodni pokret je sam samcijat promenio vlast u Crnoj Gori.

  3. Ako je Narodni pokret jedina slobodna oaza, zasto su ulazili u koaliciju sa drugima?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.