Davor Dragičević: Nadam se da će Tužilaštvo BiH povući potez i u vezi ubistva mog sina Davida 1Foto: Beta/AP/DarkoVojinović

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke, Davor Dragičević izjavio je da se nada da će Tužilaštvo BiH povući poteze i u vezi sa ubistvom njegovog sina.

„Nadam se da će Tužilaštvo BiH preuzeti i slučaj Dragičević s ciljem otkrivanja ko je ubio mog sina“, rekao je Dragičević za regionalnu N1 televiziju, nakon što su u Sarajevu uhapšene dve osobe u vezi sa ubistvom mladića Dženana Memića.

„Kao što je rekao naš advokat, porodica Memić i Dragičević, Ifet Feraget, nadamo se da je ovo konačno prilika Tužilaštvu BiH i čitavom pravosudnom sistemu da pokažu svoju snagu“, kazao je Dragičević.

Prema njegovim rečima, dokazi koje poseduju porodice Memić i Dragičević, govore da se radi o zataškivanju ubistva njihovih sinova Dženana i Davida.

On je ponovo optužio vrh MUP Republike Srpske da je umešan u ubistvo njegovog sina.

„U pitanju je organizovani kriminal. Tužilaštvo BiH ne sme propustiti ovakve prilike“, istakao je Dragičević.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrdjave Kastel u Banjaluci.

Istragu o ubistvu Davida Dragičevića vodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, ali do sada niko nije optužen niti uhapšen.

Porodica Dragičević je tražila da predmet bude prebačen na Tužilaštvo BiH, navodeći da su u Davidovo ubistvo umešani pripadnici MUP RS, zbog čega Okružno tužilaštvo opstruiše istragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.