Dečak od 10 godina u SAD vozio 320 kilometara, automobil ukrao od majke 1Ilustracija Foto: EPA-EFE/JOSHUA LOTT

Desetogodišnji dečak iz Floride i njegova 11-godišnja sestra koji su bežali u Kaliforniju sa automobilom njihove majke, vozili su 320 kilometara pre nego što ih je zaustavila policija na međudržavnom autoputu, saopštile su danas lokalne vlasti u SAD.

Policija je saopštila da su primetili automobil na međudržavnoj magistrali u blizini Gejnsvila na severu Floride. Majka dece je prethodno prijavila da je automobil ukraden i da su njena deca nestala u Nort Portu, gradu na jugozapadu Floride.

Policajci, koji su uspeli da zaustave automobili, mislili su da imaju posla sa kradljivcima i izvadili su oružje sa naređenjem da oni u vozilu odmah izađu.

„Na veliko iznenađenje, policajci su videli dečaka vozača kako izlazi iz vozila zajedno sa svojom 11-godišnjom sestrom“, navodi se u saopštenju.

Deca su rekla policiji da je devojčica bila uznemirena jer joj je majka oduzela mobilni telefon zbog lošeg ponašanja. Dečak je potom odlučio da zajedno sa sestrom pobegnu u Kaliforniju.

Policija je potom navela da nema naznaka da ih je majka ili bilo ko drugi u kući maltretirala. Majka je odbila da podnese tužbu i deca su joj vraćena.

ISPRAVKA: Vest je preuzeta sa agencije i nije prvobitno uočena greška

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari