Đukanović o izručenju Kneževića: Učinili smo sve što je Britanija tražila 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da je Crna Gora učinila sve da obezbedi da odbegli biznismen Duško Knežević odgovara pred domaćim sudovima.

On je kazao da je procedura koja se odvija u Velikoj Britaniji duga, posebno kada se ima u vidu nestrpljenje domaće javnosti.

Na pitanje kada očekuje da bi odbegli biznismen Duško Knežević mogao biti izručen, Đukanović je rekao da je Crna Gora uradila sve da obezbedi ono što je interes države i javnosti.

„Da čovek koji je iznio teške optužbe na račun države, njenih institucija i nekih od čelnih ljudi koji obavljaju najvažnije državne funkcije, dobije priliku da pred sudovima ove države da argumente za te svoje ocene“, rekao je Đukanović.

Knežević će biti saslušan pred britanskim sudom od 18. do 22. maja, saopšteno je danas iz britanskog Ministarstva pravde.

Ispitno ročište o slučaju odbeglog Kneževića je održano danas u Velikoj Britaniji, a kako je saopšteno iz britanskog ministarstva pravde za Novu M TV, Crna Gora je u roku dostavila svu potrebnu dokumentaciju.

Knežević se nalazi na Interpolovoj poternici, a Crna Gora ga potražuje zbog navodnih višemilionskih malverzacija kojim je oštetio državni budžet.

Protiv njega su do sada podignute tri optužnice zbog krivičniih đela – organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Knežević je saslušan 19. septembra pred sudom u Londonu u vezi sa poternicom crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva. Oduzeti su mu crnogorski, kiparski i britanski pasoš. Određena mu je kaucija od 700 hiljada eura i pod elektronskim je nadzorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.