Dodik: Neće biti zatvaranja granica između RS i Srbije 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je dogovoreno da ne bude zatvaranja granice između RS i Srbije.

On je rekao da u RS neće ponovo biti uvedeno vanredno stanje zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane korona virusom, kao i da od ponedeljka treba vratiti đake u škole.

„Škole treba vratiti od ponedjeljka, ali dati i jasne preporuke školama i lokalnim zajednicama“, rekao je Dodik novinarima posle sastanka u Vladi RS sa predstavnicima entitetskih institucija, gradonačelnicima i rukovodiocima bolnica.

Dodik je dalje ocenio da je smanjenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima neophodna mera, ističući da treba pooštriti inspekcijski nadzor.

„Nećemo uvoditi vanredno stanje, ali tražimo poštovanje mera koje se donose. Trebamo se boriti za to da se ne zatvore granice“, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, vikendom treba sprečiti održavanje žurki, a noćne klubove zatvoriti.

„To nije upereno protiv njihovih vlasnika, već da se zaštitimo“, naveo je Dodik.

Još je rekao da je celokupna situacija u vezi sa korona virusom „pod kontrolom i da nema sistemskih propusta“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Dodik: Neće biti zatvaranja granica između RS i Srbije”

  1. Granica je između Srbije i BiH, ko ne veruje neka ode do Rače ili Šepaka, pročita šta piše na tabli, šta piše na uniformama granične policije i carinika. Priča za napaljene, da ih još malo napali.

    • Sve su granice veštačke i promenljive. Siguran sam, s obzirom na ono što „viri“ iz Vašeg komentara da ste za nepromenljivost „granica“ sa Kosovom i Metohijom, što, naravno, ne važi za Republiku Srpsku. Granice formalno postoje, to niko ne spori ali, te granice osećaju samo ljudi poput Vas. Za Srbe, sa jedne i druge strane one su nevidljive, ne prdstavljaju prepreku da se poveže isti narod…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.