Dodik pozvao Tačija na julski samit SEECP-a u Sarajevu 1Foto: Beta/Xinhua/Nedim Grabovica

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovina Milorad Dodik uputio je zvanični poziv predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da prisustvuje samitu Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji se u julu održava u Bosni i Hercegovini.

Sarajevski portal Klix.ba objavio je faksimil pisma u kome Dodik navodi da ima čast pozvati Tačija na konferenciju u Sarajevo 9. jula.

„Oduševljen sam što vas mogu pozvati na večeru za čelnike delegacija koje organizuje Predsedništvo BiH 8. jula“, navedeno je, između ostalog, u pismu.

Na kraju pisma Dodik navodi važnu ulogu Tačija na međunarodnom nivou i ističe da će lični Tačiijev dolazak u Sarajevo na konferenciju „značajno doprineti definisanju izazova sa kojima se suočava kontinent“.

Dodik je u pismu izbegao da pomene Kosovo ali nije spomenuo ni „famoznu fusnotu“ da BiH nije priznala Kosovo, naveo je sarajevski portal.

Iz kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH su posle objavljivanja Dodikovog pisma Tačiju saopštili da Kosovo nije pozvano kao nezavisna država, već kao „nedefinisani subjekt s fusnotom“.

Još su naveli da je poziv uputilo Predsedništvo BiH, a ne Dodik kao član Predsedništva BiH.

Samit će biti održan početkom narednog meseca, a planirano je da se sastanci ministara i predsednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i u zgradi Predsedništva BiH.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Dodik pozvao Tačija na julski samit SEECP-a u Sarajevu”

  1. Је л’ ово исти онај Додик што је, нема пар дана, демонстративно напуштао свечану стадионску ложу због дефилеа косовских ногометаша?!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.