Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

„Dan državnosti Srbije praznik je i u RS. Obeležavajući ovaj praznik, svi iz političkog, javnog i privrednog života RS okupili smo se da pokažemo snagu i jedinstvo koje imamo sa Srbijom“, rekao je novinarima Dodik posle svečanog prijema povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije.

On je rekao da svi moraju biti okupljeni oko ideje mira i da Srbija u tom pogledu može služiti kao primer.

Predsednica RS Željka Cvijanović rekla je da je obeležavanje Dana državnosti Srbije u Banjaluci „već postalo uobičajeno okupljanje“, čime se, kako je ocenila, pokazuje snaga veza, međusobno poštovanje i opredeljenost RS i Srbije da sarađuju.

„Prisećamo se svega što je važno u našoj istoriji i kako su stvarani temelji države, ustavnosti i na koji način treba da obeležavamo nešto što je trebalo da donese slobodu“, rekla je Cvijanović.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić ocenio je da su odnosi Srbije i Srpske odlični.

„Srbija je u poslednjih nekoliko godina uložila 22 miliona evra u realizaciju različitih projekata u RS. Verujem da će ovaj trend biti nastavljen i naš osnovni cilj mora biti mir i stabilnost“, kazao je Nikolić.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, predstavnici verskih zajednica, kaoi zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života RS i BiH.

Svečani prijem organizovao je generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Povezani tekstovi