Dodik: Tražiću razumevanje Vučića za situaciju u kojoj se RS našla 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik izjavio je danas da će u subotu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prilikom susreta u Beogradu, tražiti „razumevanje“ za situaciju u kojoj se nalazi Republika Srpska (RS), navodeći da Ustavni sud BiH urušava status RS.

„RS može da izabere da bude ugušena za nekoliko godina odlukama Ustavnog suda koji stalno donosi odluke protivne njenim interesima ili da krene putem svoje nezavisnosti i samostalnosti“, rekao je Dodik za Radio televiziju Srbiju, navodeći da se poslednjom odlukom Ustavnog suda namerava oduzeti 94.000 hektara zemljišta u vlasništvu RS.

On je najavio da će Skupština RS u ponedeljak doneti zaključke da traži od predstavnika RS u zajedničkim institucijama da ne odlučuju o bilo čemu dok se „ovo ne stavi na dnevni red i ne reši ovo pitanje“.

Prema njegovim rečima, ako se to ne desi u nekom narednom periodu, kao što su mesec, dva, napraviće se drugi korak pa će Skupština RS doneti set zakona, kojima će joj se vratiti njene nadležnosti, kakve joj pripadaju Dejtonskim sporazumom.

„Povući semo saglasnost o formiranju Oružanhi snaga Bosne i Hercegovijne i doneti Zakon o Vojsci RS“, rekao je Dodik.

On je kazao da će Vučiću reći i da su Srbi napadnuti svuda gde žive: Crna Gora, Kosovo, Hrvatska, navodeći i da Vučić i sam to zna.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Dodik: Tražiću razumevanje Vučića za situaciju u kojoj se RS našla”

  1. Opšti napad na Srbe i antisrpska kampanja, u RS , u Crnoj Gori i u Srbiji, sa ciljem potpunog utiranja Srba i svega srpskog . Fašisoidni i srbofobni vladari zapada računaju na kvisling opoziciju u slamanju otpora koji prižaju Vučić i Dodik . Kako to objasniti mrziteljima koji čine uslugu neprijateljima Srba, misleći da podržavaju demokratiju i lidere SzS , koji u svemu što rade imaju samo jedan interes – lično bogaćenje , čak i po cenu razbijanja Srbije i nanošenja štete srpskim interesima. Podrška Vučiću i Dodiku .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.