Dodik: Verujem u zavere 1Foto: EPA/ Vladimir Stojković

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas Srni da nije on rekao da Velika Britanija šalje vojnike obaveštajce da prate izborni proces u Bosni i Hercegovini i spreče ruski uticaj, već je to uradio britanski ministar odbrane Gevin Vilajmson, a preneli su svetski i domaći mediji.

Na pitanje da prokomentariše današnje saopštenje britanske Ambasade u kojem se „mole svi relevantni faktori“ da prestanu sa pokušajima da uvuku Ujedinjeno Kraljevstvo u svoje izborne kampanje, Dodik im je predložio da prvo obave razgovor sa članom svoje vlade, koji je rekao da imaju nameru da se aktivno uključe u izborni proces.

„Ambasada Velike Britanije ne bi smela da drži slovo o slobodi izražavanja, niti bilo kom unutrašnjem političkom pitanju, jer prvo nisu ovde da bi se time bavili, a drugo britanski ambasador se nedavno grubo obrušio na uređivačku politiku RTRS, za šta bi iz bilo koje zemlje koja ima suverenitet bio naprasno isprašen“, istakao je Dodik.

Komentarišući navode iz Ambasade da ne mogu ignorisati njegove nedavne neosnovane napade na dvoje poznatih novinara i konstataciju da je to vrsta „političkog pritiska i zastrašivanja koja je u potpunosti neprihvatljiva“, Dodik je rekao da on nije ništa drugo tvrdio nego da su urednici televizije BN bili na obuci u Londonu, što Ambasada Velike Britanije i potvrđuje.

Moraću na kraju da se složim sa Britancima kada pominju teorije zavere. Ni ja ne verujem u teorije zavere, verujem u zaveru i o jednoj takvoj i govorimo poslednjih dana“, poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.