Dok Rusi beže i protestuju, Patrijarh Kiril ih teši: Ispunite vojnu dužnost, ako poginete bićete sa Bogom 1Foto: EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY

Lider Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril propovedao je u znak podrške Putinovom ratu i uverava sve regrute da će, ako budu ubijeni u Ukrajini, otići pravo u raj, prenosi NEXTA.

„Idite hrabro da ispunite svoju vojnu dužnost. I zapamtite da ako poginete za svoju zemlju, bićete sa Bogom u njegovom carstvu, slavi i večnom životu“, naveo je Kiril.

Sa druge strane, mediji beleže masovne proteste Rusa širom gradova protiv mobilizacije. Mediji prenose scene sa Kavkaza gde ljudi protestuju i negoduju zbog najavljene mobilizacije.


Kako prenosi neformalna grupa građana Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi protiv rata na svom Tviter nalogu Kavkaz se budi i zahteva da se otkaže mobilizacija! U Dagestanu se danas okuplja „Majdan“ protiv delovanja Kremlja.

U međuvremenu, NEXTA je objavila da su kazahstanski graničari priveli ruske državljane koji su pokušali ilegalno da uđu na teritoriju Kazahstana u begu od mobilizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.