Donald Tramp objavio kandidaturu za predsedničke izbore 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Donald Tramp, 45. američki predsednik, koji je tu dužnost obavljao od 2017. do 2021. godine, zvanično je podneo kandidaturu za iduće predsedničke izbore u SAD 2024. godine, prenosi N1 pozivajući se na Hinu.

Za 76-godišnjeg Trampa biće to treći predsednički izbori u političkoj karijeri. U prvim je odneo pobedu i postao predsednik, dok je 2020. izgubio od Džoa Bajdena, sadašnjeg predsednika SAD.

Inače, unutar svoje stranke Tramp je poslednjih dana imao preporuke da odustane od kandidature jer su određeni kandidati koje je podržavao ostvarili loše rezultate na nedavnim izborima za Senat.

Trampovi saradnici podneli su dokumentaciju za predsedničku kandidaturu 2024. godine, dok je Tramp primio brojne pristalice i poštovatelje u svom luksuznom imanju na Floridi, u Mar-a-Lagu.

„Povratak Amerike počinje upravo sada“, rekao je nosilac republikanske liste svojim donatorima i pristalicama, te je najavio kako će svoju kampanju pokrenuti skoro dve godine pre samih izbora koji su planirani 5. novembra 2024. godine.

Još nije poznato ko će biti lider Demokrata na predsedničkim izborima. Sadašnji prvi čovjek SAD Džo Bajden prema ranijim izjavama ima nameru kandidovati se za još jedne izbore, a svoju bi odluku trebalo da predstavi iduće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.