Dva mladića surfofala kroz Veneciju, gradonačelnik traži oštru kaznu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Andrea Merola

Gradonačelnik Venecije rekao je da je u lovu na „dva nadmoćna idiota“ koji su snimljeni kako klize duž kanala Grande na motorizovanim daskama za surfovanje od folije.

Mladići su primećeni kako izbegavaju gondole i vodene autobuse dok su se kretali glavnom saobraćajnicom u Veneciji u četvrtak ujutro. Scenu je snimilo nekoliko začuđenih posmatrača.

Jedan od video snimaka koji je široko rasprostranjen na internetu objavio je Luiđi Brunjaro, gradonačelnik Venecije, na Tviteru.

„Evo dva nadmoćna idiota koji se rugaju ovom gradu“, napisao je Brunjaro.

„Molim sve da nam pomognu da ih identifikujemo i kaznimo, čak i ako je naše oružje zaista tupo – gradonačelnicima su hitno potrebna veća ovlašćenja u smislu javne bezbednosti“.

Snimak prestupa je takođe podeljen na Instagram nalogu Venezia Non e Disneiland (Venecija nije Diznilend), grupe koju su osnovali mladi Venecijanci sa ciljem da senzibiliziraju posetioce grada.

Snimak je izazvao široko rasprostranjeno ogorčenje.

„Sramotno“, napisao je jedan korisnik Instagrama.

Drugi su, međutim, smatrali da je njihov način transporta prilično kul.

„I ja želim jednu!” napisao je jedan komentator, dok je drugi rekao: „Zar ne bi bilo sjajno kada bismo svi mogli da putujemo po Veneciji na ovaj način, a da ne damo novac ACTV-u (upravi za javni prevoz).“

Vlasti Venecije godinama pokušavaju da se suzbiju sa lošim ponašanjem, takozvanim „anđelima pristojnosti“ koji patroliraju ulicama tokom leta i kaznama za ljude koji su uhvaćeni da rone u kanalima ili se kupaju u kanalima, šetaju golih grudi, hrane se golubovi.

Venezia Non e Disneiland pomno prati razne prekršaje.

Krajem jula grupa je podelila snimak čoveka koji skače u Veliki kanal sa mosta, za dlaku promašivši čamac u prolazu.

Brugnaro je prošle nedelje pozvao na „10 dana zatvora“ za 33-godišnjeg škotskog turistu koji je uhvaćen kako se kupa u kanalu.

Francuski turista je 2020. kažnjen sa 150 evra nakon što je veslao duž Velikog kanala na svojoj dasci za veslanje, a dve Nemice su morale da plate po 250 evra za sunčanje u bikiniju kod crkve San Stae.

Brugnaro je rekao da će „ponuditi večeru“ svakome ko može da pomogne u lociranju dvojca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.