Dva principa u porodičnom životu ruskog predsednika: Kako je bivša žena Vladimira Putina govorila o njemu 1Ljudmila i Vladimir (Belgija 2001. godina) Foto: EPA/BELGA/ETIENNE ANSOTTE

Ljudmila Aleksandrovna i Vladimir Putin bili su braku 30 godina, a u biografiji ruskog predsednika ona je opisala da je Vladimir bio strog suprug i nežan otac.

„Celog našeg zajedničkog života me je stavljao na probu. Stalno imam utisak da me nadgleda da li sam donela ispravnu odluku. Sve vreme sam morala da se borim, da se suočavam sa skijanjem, planinama, rekama”, ispričala je prva dama Rusije novinaru Olegu Blotskom, koji je napisao knjigu „Vladimir Putin: Uspon ka vlasti“, a koja je objavljena pre 20 godina.

Prema njenim rečima, Vladimir Putin imao je dva principa u porodičnom životu: „Žena u kući sve mora da radi sama“ i „Ne treba hvaliti svoju spuprugu da se ne bi pokvarila“.

„Vladimir Putin je težak kada je hrana u pitanju. Odbija da jede neko jelo ako mu se nešto u njemu ne sviđa. Kuvanje mi se smučilo jer me nikada nije pohvalio“, govorila je Ljudmila o Putinu.

Sa druge strane, o njemu kao ocu govorila je da je bio nežan. Bila je uverena da su njihove ćerke sa ocem provodile najlepše trenutke života.

Ljudmila je govorila da je rad njenog supruga u tajnoj službi nametnuo restrikcije i u njenom ličnom životu. Tek 18 meseci nakon prvog susreta sa njim, kada je zakasnio sat i po vremena, saznala je gde njen verenik radi.

„Njegov rad u KGB me je obeležio, ja sam dolazila iz sasvim drugog sveta. Meni je mnogo lakše da sa ljudima razgovaram otvoreno, nego da stalno razmišljam o tome šta smem, a šta ne smem da kažem”, navela je Ljudmila u toj biografiji.

Putin je navodno prema bivšoj supruzi bio toliko hladan da joj je, nakon što je jednom pretrpela saobraćajnu nesreću, samo poslao cveće u bolnicu. Postoji mnoštvo navoda o tome da je Putin prema bivšoj supruzi bio sve gori što je postajao moćniji.

Objava njihovog razvoda u videu iz 2013. godine bila je gotovo jednako bizarna, a mnogi i danas smatraju kako su Ljudmilino ponašanje i govor tela bili čudni i da je govorila ono što je morala.

U četvrtak 6. juna 2013. godine ruski predsednik je sa suprugom bio na baletu „Esmeralda“ u Gosudarstvenom Kremaljskom dvorcu, a posle baleta su dali intervju dopisniku televizijskog kanala „Rosija 24“.

Nakon razgovora o baletu, novinar je pitao da li su tačne glasine o njihovom razvodu.

Putin je potvrdio, rekavši da oni žive odvojeno. Odgovarajući na pitanje novinara da li je to razvod, Ljudmila je kazala: „Da, može se reči da je to civilizovani razvod“.

Ljudmila je tada rekla da su se razveli zato što se praktično ne viđaju.

„Vladimir Vladimirovič je potpuno posvećen poslu, deca su porasla, svako živi svoj život,“ objasnila je Ljudmila Putina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.