Dve eksplozije u Jerusalimu, jedna osoba stradala, povređeno više ljudi 1Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Dve eksplozije potresle su Jerusalim jutros rano rano, pri čemu je jedna osoba poginula, a više desetina povređeno u, kako se navodi, „kombinovanom terorističkom napadu“, saopštio je portparol izraelske policije, prenosi CNN.

Prva eksplozija dogodila se na autobuskoj stanici blizu ulaza u Jerusalim u 7.06 sati, pri čemu je povređeno najmanje 11 ljudi, uključujući osobu koja je kasnije preminula, rekao je portparol.

Radio izraelske vojske saopštio je da je eksploziju izazvala eksplozivna naprava postavljena na licu mesta. Među 11 povređenih su dve osobe, starosti 16 i 45 godina, sa teškim ranama koje su prebačene u bolnicu, rekla su dva bolničara iz Magena Davida Adoma, ogranka Crvenog krsta Izraela.

„Bili smo u stanici MDA na ulazu u grad kada smo čuli veliku eksploziju. Odmah smo se uputili na lice mesta uključujući vozila hitne pomoći“, rekli su bolničari.

„Dvoje teško ranjenih ležali su u blizini, 16-godišnjak na autobuskoj stanici i 45-godišnjak na trotoaru”, dodali su.

Druga eksplozija je prijavljena na gradskoj raskrsnici Ramot u 7.30 sati, saopštila je policija. Tri osobe su evakuisane sa lica mesta sa lakšim povredama, dodali su.

Portparol izraelske policije rekao je da istražuje i traga za osumnjičenima iza dve eksplozije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari