Gutereš: Žaljenje zbog ostavke Del Ponte 1Foto: EPA / Gian Ehrenzeller

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš danas je izrazio žaljenje što je bivši glavni tužilac Haškog suda Karla Del Ponte podnela ostavku u nezavisnoj komisiji za istragu o ratnim zločinima u Siriji.

Gutereš je naveo da je potrebno utvrditi odgovornost za zločine nad civilima, počinjene u Siriji za proteklih šest i po godina, javlja AP.

Portparol UN Stefan Dužarik je rekao novinarima da Gutereš smatra da rad komisije predstavlja važan deo procesa utvrđivanja odgovornosti.

Karla Del Ponte je izjavila da ostavku podnosi zbog odsustva akcija Saveta bezbednosti UN čiji bi cilj bilo utvrđivanje krivice zločinaca iz Sirije.
 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Gutereš: Žaljenje zbog ostavke Del Ponte”

  1. Deca kolju ljude čije države neće da plate otkup….pa to ne može boti strašno kao ono u bivšoj SFRJ i Ruandi pa da se osnivaju sudovi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zarobljavanje ljudi i sve neverovatno jezive stvari, odsečene glave isl…Doduše, ni otmice i vađenje organa iz Srba u Albaniji (Žuta kuća) nije tako strašan zločin da bi zavredeo suđenje u Hagu. Valjda što je to bilo u Albaniji koja nije bila deo SFRJ.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.