Hari, Megan i Endru neće biti na balkonu Bakingemske palate za jubilej britanske kraljice 1Foto: EPA-EFE/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan kao i princ Endru neće biti na balkonu Bekingemske palate na ceremoniji 2. juna koja obeležava početak slavlja povodom 70 godina vladavine kraljice Elizabete Druge, saoštila je danas palata.

„Posle zrelog razmišljanja kraljica je odlučila da će tradicionalno pojavljivanje na balkonu za Pozdrav bojama u četvrtak 2. jula ove godine biti ograničeno na njeno kraljevsko visočanstvo i članove kraljevske porodice koji vrše zvanične javne obaveze u ime kraljice“, rekao je portparol palate.

Četiri dana proslava koje Britanci radosno očekuju predviđena su od 2. do 5. juna da se obeleži platinumski jubilej za 70 godina vladavine 96-ogodišnje kraljice Elizabete Druge.

Svečanosti počinju sa Pozdravom bojama paradom koja zvanično obeležava rođendan kraljice svake godine.

Bilo je puno spekulacija o tome da li će na balkonu biti unuk krajice princ Hari i njegova supruga Megan koji žive u Kaliforniji od kada su odlučili da se povuku od britanske monarhije 2020. kao i o princu Endruu, kraljičin sin kome su oduzete sve zvanične uloge zbog njegove povezanosti sa aferom Epštajn.

Ukupno se 18 članova kraljevske porodice, među kojima prestolonaslednik Čarls i njegova supruga Kamila, kao i njegov sin Vilijam sa suprugom Kejt i njihovo troje dece, očekuju na balkonu povodom te velike vojne parade koja je bila otkazana 2020. i 2021. zbog pandemije.

Izvor u palati nije isključio da bi Hari, Megan i Endru mogli da učestvuju u drugim događajima predviđenim u okviru proslave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.