Holivudske glumačke zvezde prikupile 28 miliona dolara za Bajdenovu kampanju 1foto EPA-EFE/JIM LO SCALZO / POOL

Džordž Kluni, Džulija Roberts i mnoge druge holivudske zvezde su na donatorskoj večeri za kampanju predsednika Džozefa Bajdena prikupile 28 milona dolara, što predstavlja veću sumu sa jednog događaja nego za bilo kog demokratskog kandidata u istoriji.

Donatorska večera je održana u u Pikok Teatru u Los Anđelesu u subotu uveče. Voditelj emisije „Late night“ Džimi Kimel intervjuisao je Bajdena i bivšeg predsednika Baraka Obamu, koji su istakli potrebu da se pobedi bivši predsednik Donald Tramp, u predstojećoj trci za koju se očekuje da će biti izuzetno tesna.

Tokom više od pola sata razgovora, Kimel je pitao da li zemlja pati od amnezije u vezi sa potencijalnim republikanskim kandidatom, na šta je Bajden odgovorio: „Sve što treba da uradimo je da se setimo kako je bilo“, misleći na period u kojem je Tramp bio u Beloj kući.

Tramp je subotu proveo u kampanji u Detroitu i kritikovao Bajdenovu ekonomsku politiku. Predsednik je prikupljao sredstva „sa elitističkim holivudskim slavnim ličnostima koje nisu bile u kontaktu sa običnim narodom“, rekla je portparolka Trampove kampanje Karolin Livit.

Ali Bajden je rekao publici u Kaliforniji da je tokom njegovog mandata „usvojen svaki glavni zakon koji je planiran“. A Obama je izrazio divljenje zbog sveobuhvatnog zakona o zdravstvenoj zaštiti, javnim radovima, životnoj sredini, novim tehnologijama, bezbednosti oružja i drugim velikim inicijativama koje je sprovela sadašnja administracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari