Holivudski glumac Orlando Blum sastao se sa Zelenskim u Kijevu 1Foto: EPA-EFE/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Brojni svetski poznati glumci i muzičari otputovali su u Ukrajinu od kako je počeo rat sa Rusijom u februaru 2022. godine.

Najsvežiji ovakav primer je britanski glumac Orlando Blum, koji je u nedelju u Kijevu posetio dečji centar i sastao se sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, piše Skaj njuz.

„Nisam očekivao da će rat eskalirati širom zemlje poslednji put kad sam bio tamo“, rekao je Blum na Instagramu.

„Ali danas sam imao sreću da čujem dečji smeh u Spilno centru koji podržava UNICEF, bezbednom, toplom i negujućem prostoru za decu gde mogu se igraju, uče i dobiju psihosocijalnu podršku“, dodao je Blum

Blum je ambasador dobre volje dečije organizacije Ujedinjenih nacija UNICEF.

Holivudski glumac Orlando Blum sastao se sa Zelenskim u Kijevu 2
Foto: EPA-EFE/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Centar Splino, koji je jedan od mnogih u Ukrajini koji nudi podršku raseljenoj deci i njihovim porodicama, sa više od pola miliona dece i njihovih staratelja.

Od 26. marta, najmanje 465 dece je ubijeno u 13-mesečnom ratu koji je Rusija vodila protiv svog suseda, saopštilo je ukrajinsko glavno tužilaštvo.

„On zna šta je ova agresija donela, koliko sveobuhvatni moraju biti napori sveta da je zaustavi, da obnovi Ukrajinu posle rata“, rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju posle sastanka sa Blumom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.