Hrvatska: Podignuta optužnica protiv 15 napadača na Srbe u Uzdolju 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku je danas saopštilo da je podiglo optužnice protiv 15 napadača na pripadnike srpske manjine u mestu Uzdolje kod Knina, dok su letos u seoskom kafeu gledali prenos fudbalske utakmice beogradske Crvene zvezde i švajcarske Jang Bojs.

Tužilaštvo ih tereti za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđih stvari, povezano sa zločinom iz mržnje, kao i povređivanje pet osoba, među kojima je i jedno dete.

Po navodima iz optužnice, napadači su 21. avgusta uveče u više automobile došli do kafea u Uzdolju, znajući da tu građani srpske nacionalnosti prate prenos utakmice. Došli su s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije – ukazalo je Tužilaštvo.

Maskirani „fantomkama“, majicama i maramama, i s raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama, optuženi su, kako se navodi, ušli u ugostiteljski objekat u kojem su bili vlasnica i 18 gostiju, među kojima i deca, i uz pogrdne reči i psovke, razbijali inventar.

Uz to su daskama, štapovima i mačetom napali goste, a potom pobegli.

Povređeno je petoro gostiju, među kojima i jedno dete, a šteta u kafeu je procenjena na 25.000 kuna (3.400 evra).

Tužilaštvo je predložilo se da desetorici optuženih produži istražni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Hrvatska: Podignuta optužnica protiv 15 napadača na Srbe u Uzdolju”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.