Indonežanin zaražen korona virusom prerušio se u svoju surpugu da uđe na let 1Foto: Pixabay/Gerd Altmann/geralt

Indonežanin zaražen korona virusom ušao je na domaći let prerušen u sopstvenu ženu, sa nikabom koji mu je prekrio lice, lažnim dokumentima na njeno ime i negativnim PCR testom, ali njegova maskarada nije dugo potraja.

Policija je navela da je stjuardesa na avionu kompanije Sitilink (Citillin) od Džakarte do Tenratea u provinciji Severni Maluku u nedelju primetila da se čovek presvukao u toaletu.

„On je kupio avionsku kartu sa imenom supruge i doneo identifikacioni dokument, rezultat PCR testa i potvru o vakcinaciji sa imenom svoje supruge. Svi dokumenti su bili na ženino ime, rekao je šef policije Ternatea Aditja Laksimada posle hapšenja čoveka pri sletanju.

Njega su identifikovali samo inicijalima, policija ga je odvela da ga testira na kovid-19, koji je bio pozitivan.

Čovek je trenutno u samoizolaciji kod kuće i policija je navela da će se istraga nastaviti.

Indonezija prolazi kroz najgori skok zaraze korona virusa u Aziji sa 33.772 potvrđenih slučajeva i 1.383 smrtnih slučajeva u poslednja 24 časa. Ukupan broj prijavljenih slučajeva je 2,9 miliona sa 77.583 umrlih.

Restrikcije o putovanjima koja nisu neophodna uključujući i obavezni negativan test na korona virus i javna okupljanja su zaoštrena tokom praznika Ejd al-Adha iduće nedelje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.